facebook

Erik de Maijer: ‘Er is altijd wel wat te doen’

Profile picture for user Evert Berkel
Evert
Berkel
3 minuten
32
32 elementen, 32 vragen. De geïnterviewde pikt er blind zeven vragen uit en beantwoordt die naar beste eer en geweten. Erik de Maijer (56) uit Koedijk kwam tot de volgende keuzes.

15 Wat doet u het liefst na een week hard werken?

“Ik ga graag fietsen, zwemmen of in de tuin rommelen. Er is altijd wel wat te doen. Stilzitten of echt een boek pakken wil ik wel vaker doen, maar het komt er meestal alleen in de vakantie van.”

3 Wat is het leukste aan uw vak?

“Het herstellen van een goede mondfunctie met hoektandgeleiding en beetherstel. Ik ben daar inmiddels heel goed in. De voorbereidingen en uitleg om samen met de klant een goede planning in tijd en budget te maken, geven van beide kanten veel voldoening. De blijdschap en verbazing, als we na een paar uur klaar zijn, is geweldig mooi.”

28 Waarover maakt u zich zorgen?

“Preventie is een belangrijk speerpunt van onze praktijk. Ik maak mij vooral zorgen om de instelling van de zorgverzekeraars om hier op te besparen. Er zijn al zorgverzekeraars die een maximum instellen van bijvoorbeeld drie keer vijf minuten tandsteen. Dit is een heel kwalijke zaak. We maken de onwetende klant hier bewust van in de hoop dat die zijn verzekeraar erop aanspreekt. Er wordt op dit gebied van verzekeringen teveel beslist vóór mijn klanten en niet in het belang ván mijn klanten. De winst van de verzekeraars is daarbij echt de verkeerde drijfveer. Bij mij staat de klant wel centraal.”

7 Wanneer bent u op uw best?

“Voorbereiding is alles. Goed slapen, de voorbespreking door onze briefing, op tijd kunnen beginnen, het doornemen van het plan en een team dat er zin in heeft. Ik houd ervan als alles klopt, dan werk ik lekker. Ik ben ook op mijn best als ik snel moet schakelen en omschakelen als een geplande behandeling anders gaat en ik creatief moet zijn voor een oplossing. Ik moet wel oppassen dan niet meer te doen dan ik van plan was, want in de flow vergeet ik dan de tijd.”

22 Waar hebt u spijt van?

“In mijn carrière? Nergens van. De keuzes die ik heb gemaakt, maken mij tot de tandarts en persoon die ik nu ben. Met de kennis die ik nu heb, had ik misschien wel eerder keuzes gemaakt om zover te komen als ik nu ben. Ik vind het wel jammer dat ik zelf nooit een beugel heb genomen.”

19 Op welk gebied wilt u uzelf nog bijscholen?

“Ik heb pas een cursus autotransplantatie gevolgd bij Proclin in Rotterdam. Echt gaaf om deze optie achter de hand te hebben om samen met een implantoloog en een orthodontist iets extra’s te bieden bij agenesie of verlies van een tand na een trauma. Ik wil een gecertificeerde restauratieve tandarts worden. Door mijn ervaring ben ik al een heel eind op weg.”

25 Waar bent u een ster in?

“Deze vraag zou je eigenlijk aan mijn team van EDM Tandartsen moeten stellen. Ik denk dat ze zullen zeggen dat ik heel goed in staat ben een team te creëren dat samenwerkt en er voor elkaar is als het nodig is. Inmiddels is er al het een en ander aan ziek en zeer voorbij gekomen en dan ben ik blij hoe de anderen in het team elkaar op weten te vangen. Praat met elkaar en niet over elkaar is daarbij een belangrijke basis. Als team zetten we ons in om zoveel mogelijk tandartsen te stimuleren tandengoud in te zamelen voor borstkankeronderzoek. Inmiddels al voor het twaalfde jaar.” NT

Nieuwsgierig naar het project om tandengoud in te zamelen voor borstkankeronderzoek? Zie www.tandengoudvoorborstkankeronderzoek.nl.

Tekst: Anita Zijlstra // Beeld: Rob ter Bekke

Wilt u zich ook het hemd van het lijf laten vragen? Neem contact op: nt@knmt.nl.

32 elementen (NT)

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen