facebook

Eveline Feberwee: 'Ziel en zaligheid in mijn praktijk steken'

Profile picture for user Evert Berkel
Evert
Berkel
3 minuten
32 elementen
32 elementen, 32 vragen. De geïnterviewde pikt er blind zeven vragen uit en beantwoordt die naar beste eer en geweten. De Tilburgse orthodontist Eveline Feberwee (32) kwam tot de volgende keuzes.

8 Waaruit haalt u inspiratie?

“Ik ga regelmatig naar congressen en cursussen. Gesprekken en discussies met collega’s op de congressen zijn vaak inspirerend. De mogelijkheden en toepassingen van het Benefit systeem vind ik fantastisch. Met dat systeem wordt met behulp van palatinale minischroeven botverankering gerealiseerd. Eén keer per jaar is de Benefit user’s meeting en dat is altijd een enorm inspirerend en leerzaam congres. Daarnaast zijn er op social media leuke orthogerichte personen, bedrijven en instellingen om te volgen. Ik heb al een paar keer iets voorbij zien komen waarbij ik dacht: ‘Dat is een handig trucje’. En van 2011 tot 2015 heb ik de specialisatie orthodontie in Nijmegen gedaan, samen met zeven collega’s. We vormen nu nog een studieclub Orthodontische Periodieke Unieke Scholing, oftewel OPUS. Dit is het nuttige en leerzame combineren met gezelligheid. Twee keer per jaar komen we samen om uitdagende casuïstiek en allerlei orthodontische onderwerpen te bespreken. Af en toe nodigen we een gastspreker uit.”

30 Aan wie wilt u de praktijk overdoen?

“Daar kan en wil ik echt nog niet over nadenken. De komende 30 jaar ga ik mijn ziel en zaligheid in mijn praktijk steken. Stel me deze vraag over 25 jaar nog maar een keer.”

3 Wat is het leukste aan uw vak?

“Orthodontie is voor mij een perfecte combinatie van tandheelkundige zorg, esthetiek, wetenschap en creativiteit. Het is superleuk om voor elke patiënt een passend behandelplan te maken en verschillende technieken toe te passen. De sfeer in de praktijk is altijd positief, want patiënten zien duidelijk de vooruitgangen en zijn na afloop blij met een mooi en functioneel gebit. Er zijn altijd nieuwe technieken en mogelijkheden in de orthodontie.”

11 Wat is het meest bizarre dat u ooit hebt meegemaakt in uw werk?

“De rollercoaster van het afgelopen jaar. Samen met collega-orthodontist Aaltje de Wit-Sabelis ben ik twee maanden geleden een eigen orthodontistenpraktijk in Tilburg gestart, Ortho 013. Een gave ervaring om alle stappen te doorlopen om een praktijk op te richten. Van financiering, tot interieurontwerp, personeel aannemen, bouwvergaderingen, enzovoort. Dit in combinatie met kleine kinderen en mijn werk als zzp-orthodontist in meerdere praktijken was een uitdaging. Het is allemaal goed gegaan en nu zijn we enorm trots op onze praktijk. We zijn gestart met nul patiënten. De animo is gelukkig groot.”

25 Waar bent u een ster in?

"Mensen op hun gemak stellen en in alle openheid alles bespreken. Ik maak voor iedere patiënt een ideaal plan en eventueel een compromisplan. Ik leg alle voor- en nadelen per plan uit, het is dan aan de patiënt zelf om te kiezen wat bij hem past.”

15 Wat doet u het liefst na een week hard werken?

“Een wit wijntje op vrijdag is heerlijk om het weekend te beginnen. En daarna mijn kindjes van 2 en 1 jaar knuffelen en voorlezen voor ze naar bed gaan. Op woensdagavond heb ik altijd ontspanning en plezier op de orkestrepetitie.”

22 Waar hebt u spijt van?

“Op carrièregebied nergens van. Ik vind het een prachtig vak en zou er weer voor kiezen! Er wordt mij nu wel eens gevraagd of ik geen spijt heb dat ik niet eerder een eigen praktijk ben begonnen. Het antwoord is nee. Ik heb 4,5 jaar na mijn afstuderen als orthodontist waargenomen in verschillende praktijken en daar enorm veel van geleerd en ervaring opgedaan. Met deze ervaringen op zak ben ik nu klaar om een eigen praktijk te runnen.” 

Tekst: Anita Zijlstra // Beeld: Rob ter Bekke

Vindt u het ook leuk om u door ons het hemd van het lijf te laten vragen? We zoeken altijd kandidaten! Neem gerust contact op via nt@knmt.nl
32 elementen (NT)

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen