Gastvrijheid in de tandartspraktijk: beluister de podcast

23 oktober 2019

Hoe servicegericht is uw praktijk eigenlijk? Die vraag staat centraal tijdens de lezing van Milo Berlijn, hospitality expert, tijdens Mondzorgpraktijk Anno Nu op 14 december. Wat is gastvrijheid eigenlijk? Hoe gastvrij is de gemiddelde tandartspraktijk volgens hem? En hoe kun je dit verbeteren? In een nieuwe aflevering van de KNMT-podcast Het Wortelkanaal beantwoordt hij deze en andere vragen.

Gastvrijheid draait om pro-activiteit

Gastvrijheid is voor Berlijn een soort welkomstgevoel: het heeft te maken met gedrag en houding, legt hij uit. “Daar zie ik bij veel praktijken nog een zekere mate van reactiviteit, terwijl gastvrijheid draait om pro-activiteit.” Zo ziet Berlijn dat balie-assistenten soms nog te veel bezig zijn met hun eigen werkzaamheden, waardoor de prioriteit niet ligt bij de patiënt. “Draai dat om. De patiënt moet op de eerste plaats komen, daar ligt het succes van je werk.”

Ga met het team in gesprek: wat versta je onder gastvrijheid?

Berlijn benadrukt dat er veel dingen al goed gaan in tandartspraktijken. Zo wordt er bijvoorbeeld al vaak gerefereerd aan voorgaande afspraken, waardoor er oprechte interesse getoond wordt in de patiënt. Verder predikt de gastvrijheidsexpert om met het hele tandheelkundige team in gesprek te gaan: wat versta je nou precies onder gastvrijheid?  “Dit is ook belangrijk omdat patiënten veranderen: ze worden mondiger, agressiever… Dan moet je als praktijk ook dingen anders gaan doen.”

Herkenbaarheid en praktische tips tijdens Mondzorgpraktijk Anno Nu

Bezoekers van Mondzorgpraktijk Anno Nu kunnen van Berlijn een presentatie verwachten die heel erg herkenbaar is, leuk is en met name heel praktisch is. “Je krijgt tips waar je direct de volgende dag iets mee kan in de praktijk.”

 

Meer tips? Beluister de podcast over gastvrijheid in de tandartspraktijk met Milo Berlijn op Soundcloud.

Kom met korting naar Mondzorgpraktijk Anno Nu!

Wie zich samen met een collega, medewerker of kennis meldt, krijgt €50,- extra korting op de toegangsprijs. KNMT-leden krijgen daar bovenop nog eens €50,- ledenkorting.

Total votes: 14
Lees meer over: Praktijk Anno Nu

0 reacties op Gastvrijheid in de tandartspraktijk: beluister de podcast