facebook

Je eigen organisatie ‘ontregelen’? De Ontregelbus komt naar je toe

Profile picture for user h.scholten@knmt.nl
Hans
Scholten
2 minuten
Bus verkeer regen
Slechte of overbodige regels en overdreven administratie-eisen in de zorg slokken tijd op die niet aan de patiënt besteed kan worden. Ze zijn ook nog eens funest voor het werkplezier. Organisaties die er binnen de eigen muren iets aan willen doen, kunnen nu de hulp inroepen van een heuse Ontregelbus.

Ontregelbus gaat op zoek naar rek in de eigen regels

De Ontregelbus is een nieuw initiatief in het kader van het programma (Ont)regel de zorg van het ministerie van VWS. Deze bus gaat langs bij zorginstellingen, ook in de mondzorg, om ter plekke de rek in de regels te vinden.

Een ontregelteam gaat samen met zorgverleners en managers aan de slag om de interne regeldruk te ontrafelen, ontregelen en ontknopen. Het team helpt ter plaatse om regels die je in de eigen organisatie met elkaar hebt afgesproken maar die misschien niet optimaal zijn te verbeteren – of te schrappen.

Zo ziet een traject met de Ontregelbus eruit

Een traject van de Ontregelbus duurt ongeveer 5 maanden. In 3 sessies worden zorgverleners ondersteund om concreet aan de slag te gaan met interne regeldruk.

Tussen de sessies door gaat de instelling zelf, onder begeleiding van de externe Ontregelcoach, verder met het terugdringen van de interne regels waar de werkvloer de meeste regeldruk ervaart. De kosten van een traject met de Ontregelbus worden gedragen door het ministerie van VWS.

Aanmelden voor een bezoek van de Ontregelbus

Afbeelding verwijderd.

Over (Ont)regel de zorg

In het programma (Ont)regel de zorg zet een breed front aan partijen allerlei maatregelen in gang om de regeldruk in de zorg terug te dringen. Ook de KNMT doet mee; op haar initiatief kwam er een schrap- en verbeteragenda voor de mondzorg.

De focus van het programma lag tot nu vooral op het wegnemen van knelpunten op landelijk of stelselniveau. Maar veel regeldruk ontstaat ook binnen zorginstellingen zelf. Om ook daar wat aan te doen heeft het ministerie van VWS nu de Ontregelbus in het leven geroepen.

bureaucratie
praktijkzaken
regeldruk

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen