facebook

KIMO-richtlijn antibiotica op komst

Profile picture for user Mariska de Beijer
Mariska
de
Beijer
1 minuut
Bacterie gingivalis
Het Kennisinstituut Mondzorg (KIMO) gaat aan de slag met een richtlijn voor het voorschrijven van antibiotica in de tandartspraktijk. KIMO kiest voor dit onderwerp op basis van een peiling onder 1.500 tandartsen, mondhygiënisten en tandprothetici.

Voorbereiding ontwikkeling richtlijn start binnenkort

De voorbereidingscommissie van de richtlijn gaat binnenkort van start onder leiding van beoogd voorzitter van de richtlijnontwikkelcommissie, prof. dr. Fred Rozema. Die gaat als eerste knelpunten inventariseren en prioriteren, die de basis zullen vormen van de nieuwe richtlijn.

Voorschrijven antibiotica houdt tandartsen bezig

Onderzoek van de KNMT bevestigt de behoefte aan een richtlijn en ook aan bij- en nascholing over het thema antibiotica. Tandartsen gaven daarin aan moeite te hebben met de afweging of een ontstekingsremmer geïndiceerd is. En ook met de keuze tussen een antibioticum of NSAID.

Antibioticabeleid ook topic op themabijeenkomsten IQual

Met het nieuwe IQual themaprogramma over patiëntenveiligheid komt de KNMT tegemoet aan de vraag aan bij- en nascholing over antibiotica. Tijdens de thema-bijeenkomsten vertellen artsen en apothekers van Verantwoord Medicijngebruik (IVM) hoe tandartsen een bijdrage kunnen leveren aan het voorkomen van antibioticaresistentie en verspreiding van resistente micro-organismen.

Meer informatie over IQual

antibiotica
IQual
Kennis Instituut Mondzorg (KIMO)
richtlijnen

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen