facebook

KNMT: monitor mondzorg van NZa schetst onjuist beeld

Profile picture for user Karel Gosselink
Karel
Gosselink
1 minuut
Nza
De monitor mondzorg die de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) op 9 juli heeft gepubliceerd geeft volgens de KNMT een onjuiste weergave van de werkelijkheid. Dit heeft de KNMT recentelijk laten weten aan de NZa.

In de monitor mondzorg – met daarin de ontwikkelingen in de mondzorg tussen 2013 en 2016 - constateert de NZa dat de totaal gedeclareerde kosten per patiënt in de mondzorg zijn toegenomen, terwijl de tarieven zijn gedaald. Volgens de KNMT gaat de NZa in haar analyse voorbij de aantrekkende economie gedurende de onderzoeksperiode, waardoor de patiënt andere keuzes heeft gemaakt uit de behandelmogelijkheden. Ook is er sprake van een inhaalslag in behandelingen na de economische crisis.

Mondzorg onterecht negatief weggezet

De NZa laat weten de economische verbeteringen die mogelijk ten grondslag hebben gelegen aan  meer gedeclareerde kosten per patiënt, niet te hebben onderzocht. Door deze context achterwege te laten schetst de NZa een verkeerd beeld van de mondzorg en wordt het huidige bekostigingssysteem van de mondzorg onterecht negatief weggezet, aldus de KNMT

Discussie nieuw bekostigingssysteem onnodig belast

De KNMT laat weten het een goede zaak te vinden om samen met de NZa te discussiëren over  een verbetering en vernieuwing van het bekostigingssysteem voor de mondzorg. Echter, door de monitor in deze vorm te publiceren, wordt deze discussie onnodig belast.

 

tarieven

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen