facebook

KNMT overweegt juridische stappen tegen VGZ

Profile picture for user Anita Zijlstra
Anita
Zijlstra
1 minuut
Implantaat
De KNMT overweegt juridische stappen te nemen tegen VGZ. De zorgverzekeraar bracht donderdag in De Telegraaf haar centrale inkoopbeleid voor implantaten onder de aandacht. Ze zet daarbij tandarts-implantologen weg alsof ze alleen maar bezig zijn met het realiseren van woekerwinsten. VGZ verdraait hiermee willens en wetens de feiten.

Waarborging continuïteit van de mondzorg

De KNMT heeft de afgelopen maanden regelmatig contact gehad met VGZ over de wijziging van het inkoopbeleid. Centraal stond hierbij de waarborging van de continuïteit van de mondzorg voor VGZ-verzekerden.

Brandbrief naar NZa

Keer op keer echter heeft zorgverzekeraar de bezwaren genegeerd. Dit is voor de KNMT uiteindelijk de aanleiding geweest om een brandbrief (pdf) te sturen naar de NZa.

Kwaliteit staat voorop

De KNMT staat voor de kwaliteit van de mondzorg en legt zich niet neer bij het beleid van VGZ.

De Telegraaf: 'Woekerwinst op implantaat'

belangenbehartiging
implantaten
implantologie
Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)
tarieven
zorgverzekeraars

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen