facebook

KNMT-procedure tegen Buma

Profile picture for user 426538
Laura
van
Paesschen
1 minuut
Radio
De KNMT is op 13 juni 2018 bij de rechtbank in Amsterdam een procedure gestart tegen auteursrechtenorganisatie Buma. Inzet is dat Buma net als Sena stopt met het innen van vergoedingen voor muziek in de tandartspraktijk en dat tandartsen die hier voorheen voor betaalden worden gecompenseerd. 

Uitspraak van de rechter gevraagd

Buma weigert tot op heden om buiten de rechtszaal een regeling te treffen met de KNMT. Reden waarom de KNMT een procedure is gestart. Een uitspraak van de rechter wordt in de loop van 2019 verwacht.

Buma int vergoedingen voor muziekauteursrechten

Bij de productie van muziek zijn verschillende partijen betrokken: de bedenkers en de makers. Buma vertegenwoordigt de bedenkers (componisten, tekstschrijvers, uitgevers), Sena vertegenwoordigt de makers (artiesten, sessiemuzikanten, producenten).

Buma/Stemra
Stichting ter Exploitatie van Naburige Rechten (SENA)
nabuurrechten

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen