facebook

Minister Bruins laat benodigde capaciteit in de mondzorg definitief vaststellen

Profile picture for user Evert Berkel
Evert
Berkel
1 minuut
Capaciteit
Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg heeft het Capaciteitsorgaan opdracht gegeven te komen met een nieuwe raming voor de capaciteit in de mondzorg. Dit naar aanleiding van de discussie die enige maanden geleden ontstond over de capaciteitsraming door onderzoeksbureau Panteia, en het experiment taakherschikking.

Het Capaciteitsorgaan roept voor de raming een officiële ‘Kamer eerstelijnsmondzorg’ in het leven. Deze wordt paritair samengesteld: tandartsen, mondhygiënisten, opleidingen en verzekeraars mogen ieder 3 leden voordragen.

KNMT levert 2 leden voor Kamer eerstelijnsmondzorg

De KNMT is gevraagd om 2 van de 3 tandartsleden van de Kamer eerstelijnsmondzorg aan te dragen. De beroepsorganisatie heeft aan dit verzoek gehoor gegeven en heeft ledenraadslid Arjan van den Dorpel en Josef Bruers, onderzoekscoördinator bij de KNMT en bijzonder hoogleraar Kwaliteit van de mondzorg aan ACTA daartoe bereid gevonden. De ANT is gevraagd het derde tandartslid te leveren.

Dit jaar tussentijdse raming capaciteit mondzorg

De Kamer eerstelijnsmondzorg zal waarschijnlijk nog dit jaar een tussentijdse raming op basis van nu beschikbare parameters opstellen. Eind 2019 moet een definitieve raming op basis van alle beschikbare en benodigde parameters zijn opgesteld.

taakherschikking

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen