Minister Bruins laat benodigde capaciteit in de mondzorg definitief vaststellen

07 november 2018

Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg heeft het Capaciteitsorgaan opdracht gegeven te komen met een nieuwe raming voor de capaciteit in de mondzorg. Dit naar aanleiding van de discussie die enige maanden geleden ontstond over de capaciteitsraming door onderzoeksbureau Panteia, en het experiment taakherschikking.

Het Capaciteitsorgaan roept voor de raming een officiële ‘Kamer eerstelijnsmondzorg’ in het leven. Deze wordt paritair samengesteld: tandartsen, mondhygiënisten, opleidingen en verzekeraars mogen ieder 3 leden voordragen.

KNMT levert 2 leden voor Kamer eerstelijnsmondzorg

De KNMT is gevraagd om 2 van de 3 tandartsleden van de Kamer eerstelijnsmondzorg aan te dragen. De beroepsorganisatie heeft aan dit verzoek gehoor gegeven en heeft ledenraadslid Arjan van den Dorpel en Josef Bruers, onderzoekscoördinator bij de KNMT en bijzonder hoogleraar Kwaliteit van de mondzorg aan ACTA daartoe bereid gevonden. De ANT is gevraagd het derde tandartslid te leveren.

Dit jaar tussentijdse raming capaciteit mondzorg

De Kamer eerstelijnsmondzorg zal waarschijnlijk nog dit jaar een tussentijdse raming op basis van nu beschikbare parameters opstellen. Eind 2019 moet een definitieve raming op basis van alle beschikbare en benodigde parameters zijn opgesteld.

Lees meer over: taakherschikking

1 reactie op Minister Bruins laat benodigde capaciteit in de mondzorg definitief vaststellen