facebook

Mondzorg in de wlz: digitaal in 5 stappen

Profile picture for user h.scholten@knmt.nl
Hans
Scholten
2 minuten
Computerapple
Vanaf 1 juli 2017 verloopt het aanvragen van machtigingen en het declareren van mondzorg onder de Wet langdurige zorg via het digitale Machtigingenportaal en Declaratieportaal van VECOZO. Hoe regelt u dat?

Machtigingsaanvragen en declaraties voor mondzorg via de Wet langdurige zorg (Wlz) worden per 1 juli 2017 via het Machtigingenportaal en het Declaratieportaal van VECOZO digitaal afgehandeld. Deze afspraken zijn gemaakt door Zorgverzekeraars Nederland en de brancheorganisaties KNMT, ANT, ONT en NVM-mondhygiënisten. Om de nieuwe werkwijze te kunnen volgen is het belangrijk dat u zich aansluit bij VECOZO en in het bezit bent van een actief persoonlijk certificaat.

Welke voorbereidingen zijn hiervoor nodig?

Om gebruik te maken van het digitale Machtigingen- en Declaratieportaal van VECOZO is het belangrijk dat u goed en tijdig voorbereid bent. Hieronder vindt u een checklist om te controleren of u gebruik kunt maken van het digitale Machtigingen- en Declaratieportaal.

1. Onderneming/vestiging en zorgverleners AGB-code – zo spoedig mogelijk

Voor een aansluiting bij VECOZO heeft u een Onderneming/vestiging AGB-code nodig. Voor het aanvragen van een machtiging via het Machtigingenportaal heeft u zowel een Onderneming/vestiging AGB-code als ook een zorgverleners AGB-code nodig. Wanneer u nog geen Onderneming/vestiging  AGB-code of zorgverleners  AGB-code heeft, dan kunt u deze aanvragen bij Vektis.

Aanvragen AGB-codes

2. Overeenkomst VECOZO – uiterlijk 1 juni 2017 aanmelden

Om gebruik te maken van het Machtigingen- en Declaratieportaal is het belangrijk dat u een overeenkomst met VECOZO afsluit. Wanneer u een Onderneming/vestiging  AGB-code hebt, maar nog niet als klant bij VECOZO bent aangemeld, meld u zich dan aan.

Aanmelden bij VECOZO

3. Certificaten VECOZO – uiterlijk 1 juni 2017 aanvragen

Nadat u een overeenkomst hebt afgesloten met VECOZO ontvangt uw contactpersoon een persoonlijk certificaat. Deze contactpersoon kan een certificaat met autorisaties voor “Machtigingenportaal” en “Declareren” aanvragen via het “Gebruikersbeheer” voor gebruikers die nog geen VECOZO certificaat hebben.

Handleiding gebruikersbeheer VECOZO

4. Autorisatie machtigingenportaal

Hebt u al  een persoonlijk certificaat maar nog geen autorisaties voor de diensten “Machtigingenportaal” en “Declareren” dan kan de contactpersoon deze autorisaties toevoegen op uw certificaat via het “Gebruikersbeheer”.

Handleiding gebruikersbeheer VECOZO

5. Actief certificaat

Hebt u het gebruikersnummer en pincode van de contactpersoon ontvangen? Dan is het belangrijk dat u het certificaat ook installeert. Check daarna meteen via de website van VECOZO of u toegang hebt tot de betreffende diensten, zo niet, meld dit dan bij uw contactpersoon. 

Handleiding installeren certicificaat VECOZO

Waar kunt u met vragen terecht?

Heeft u vragen over het aansluiten bij VECOZO of heeft u ondersteuning nodig bij het installeren van uw persoonlijk certificaat, de support medewerkers van VECOZO staan klaar om u te helpen.

Contact met de afdeling Support en Administratie van VECOZO

Wet Langdurige Zorg (Wlz)

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen