facebook

Netflix verwijdert 'Root Cause'

Profile picture for user Anita Zijlstra
Anita
Zijlstra
1 minuut
Root-science-696x464
Door de wereldwijde acties van tandartsen en tandartsspecialisten heeft Netflix de omstreden film Root Cause verwijderd. In deze Australische productie worden levensbedreigende ziekten als hartaandoeningen en kanker direct toegeschreven aan wortelkanaalbehandelingen.

‘Root Cause’ gaat over de 10-jarige zoektocht van Frazer Bailey naar de oorzaak van zijn chronische vermoeidheid en depressie, die uiteindelijk wordt toegeschreven aan de gezondheidsrisico’s van met name endo’s.

Film veroorzaakt onnodig angst

Amerikaanse tandartsen, endodontologen en onderzoekers klommen gezamelijk in de pen om Netflix, Apple, Amazon en Vimeo op de gevaren van de film te wijzen. Ook in landen als Argentinië, Canada en Spanje is veel angst en onrust ontstaan onder het miljoenenpubliek van de populaire streamingdienst.

KNMT blij met actie van Netflix

De KNMT, die zich meteen achter de initiatieven van haar internationale collega’s schaarde, is verheugd dat Netflix zich de kritiek heeft aangetrokken en tot actie is overgegaan.

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen