facebook

Nog geen commitment voor extra opleidingsplekken Tandheelkunde

Profile picture for user h.scholten@knmt.nl
Hans
Scholten
1 minuut
Tweede kamer stoelen
Minister Bruins laat nog in het midden of er geld ter beschikking komt voor extra opleidingsplekken Tandheelkunde. Dit blijkt uit de antwoorden van de minister van VWS op vragen van SP-kamerlid Henk van Gerven.

In zijn antwoord stelt de minister dat hij de Tweede Kamer in de Voorjaarsnota zal informeren over wat de kosten zijn van het opvolgen van het advies van het Capaciteitsorgaan. Dat is uiterlijk 1 juni. Of er daadwerkelijk geld komt om tot 311 opleidingsplekken te komen, zoals het advies luidt, of dat dit aan de Kamer wordt overgelaten, laat hij in het midden. 

De KNMT vindt het zorgelijk dat de minister niet nu al commitment toont om een hoognodig begin te maken met het oplossen van het tandartsentekort. Bovendien lijkt  de minister een politieke keuze te maken van de continuïteit en kwaliteit van zorg . Het probleem neemt ondertussen alleen maar toe, want hoe langer het besluit uitblijft om het aantal opleidingsplekken uit te breiden, hoe groter het tekort wordt dat moet worden opgevuld. 

De KNMT blijft in gesprek met de ministeries van VWS en OCW (onderwijs). Ook zal de vereniging, naar aanleiding van de kostenanalyse van de minister, met Kamerleden in gesprek gaan over het belang van goede en beschikbare mondzorg (en opleidingsplaatsen) in lijn met het advies van het Capaciteitsorgaan.

Lees ook: antwoorden van minister Bruins op Kamervragen Van Gerven (docx)

KNMT in de media: over het tekort aan tandartsen in Nederland

 

belangenbehartiging
tandartsentekort

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen