facebook

NZa waarschuwt VGZ over transparantie inkoopbeleid mondzorg

Profile picture for user Evert Berkel
Evert
Berkel
1 minuut
Nza waarschuwt
De NZa heeft VGZ een officiële waarschuwing opgelegd voor het overtreden van de regels van de Regeling transparant inkoopproces van de Zorgverzekeringswet (Zvw). Bij een volgende overtreding zal de NZa VGZ een bestuurlijke boete opleggen. De NZa onderzocht deze kwestie op basis van een handhavingsverzoek door de KNMT.

Het onderzoek door de NZa wees uit dat VGZ artikel 7 van de genoemde regeling heeft overtreden. VGZ heeft het aanbieden van de overeenkomst implantologie enkele malen uitgesteld en pas twee maanden na de oorspronkelijke datum uit het inkoopbeleid bekendgemaakt. Dat mag niet en daar krijgt VGZ dus een schriftelijke waarschuwing voor, die ook nog een keer door de NZa op haar website zal worden gepubliceerd. Met haar optreden maakt de NZa duidelijk dat ook zorgverzekeraars zich aan de spelregels moeten houden.

Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)
zorgverzekeraars

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen