facebook

Red levens met oude gouden kronen

Profile picture for user Evert Berkel
Evert
Berkel
2 minuten
P-phl1464
Wist u dat de verwijderde kronen van uw patiënten levens kunnen redden? Door ze op te sturen naar het Rode Kruis beschermt u gezinnen tegen natuurgeweld. Bijvoorbeeld in de Filipijnse stad Cebu.

Ieder jaar trekken zo’n 20 tyfoons over de Filipijnen. Ze gaan gepaard met extreem harde wind, zware regenval en overstromingen in gebieden die hier vaak niet op voorbereid zijn. Vooral kinderen krijgen het zwaar te verduren. Gezinnen raken soms alles kwijt en moeten een volledig nieuw bestaan opbouwen. Maar nog voordat ze hun leven op de rit hebben, komt de volgende klap. Door een nieuwe storm of door ziektes die zich verspreiden via vervuild overstromingswater. Zo blijven de inwoners van Filipijnse steden als Cebu kwetsbaar voor natuurgeweld.

Tandartsen en patiënten helpen Rode Kruis in de Filipijnen

Die cirkel wordt door het Rode Kruis doorbroken. Hun hulpverleners bereiden gezinnen zoals die in Cebu beter voor op rampen. De afgelopen jaren zijn zo in Cebu al meer dan 14.500 mensen bereikt. Meer dan 250 Nederlandse tandartspraktijken en hun patiënten die meedoen aan het Gouden Kronen Plan, hebben daar mede aan bijgedragen. 

Dankzij gouden tanden lessen in goede hygiëne

Mede dankzij het Gouden Kronen Plan kregen schoolkinderen en bewoners lessen in goede hygiëne en zijn vrijwilligers zijn opgeleid om latrines te onderhouden of hulp te verlenen na een ramp. Meer dan 300 vrijwilligers zijn getraind op het gebied van water en hygiëne of noodhulp. Dit jaar worden veilige latrines aangelegd en rampenplannen opgesteld voor de verschillende gemeenschappen. Ook krijgen de vrijwilligers per wijk een rampenuitrusting met bijvoorbeeld EHBO-sets, brancards, touw, megafoons, regenkleding, Rode Kruis-vesten en helmen zodat ze hun omgeving kunnen helpen als het noodlot toeslaat.

Help ook mee en doneer uw tandengoud

Tandartsen kunnen de bewoners van Cebu steunen door mee te doen aan het Gouden Kronen Plan: stop de verwijderde gouden kronen in een envelop en stuur deze op naar het Rode Kruis. Goed voor de mensen in Cebu én voor uw patiënten. Want ook voor hen wordt die oude gouden kroon ineens veel meer waard.

Meld uw praktijk aan voor het Gouden Kronen plan

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen