facebook

Richtlijn infectiepreventie herzien

Hans
Scholten
1 minuut
De KNMT heeft de herziene richtlijn infectiepreventie in mondzorgpraktijken geautoriseerd. Dat betekent dat tandartsen en hun team vanaf nu aan de slag kunnen met de implementatie van de richtlijn in de praktijk.

‘Een belangrijke stap vooruit, zowel voor de veiligheid van de patiënt als voor die van de zorgverlener’, aldus Hendrike van Drie, waarnemend voorzitter van de KNMT. ‘Bij de implementatie van de richtlijn willen wij de praktijken zoveel mogelijk ontzorgen. Wij hebben daarom voor de tandarts en het team  allerlei tools ontwikkeld, van online filmpjes tot workshops over het maken van een protocol.’

Wilt u meer weten over de richtlijn? Lees dan de folder hieronder, die vrijdag ook bij het Nt wordt meegezonden. Wilt u zich verder verdiepen, bezoek dan volgende week een van de IQual-avonden of - voor assistenten - de Preventietour.

 

 

U vindt de richtlijn, achtergrondinformatie en de tools op knmt.nl/infectiepreventie.

infectiepreventie
richtlijnen

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen