facebook

Tandartsen steunen aangifte tegen tabaksindustrie

Hans
Scholten
1 minuut
Roken
Ook de KNMT, de beroepsorganisatie van tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen, sluit zich aan bij de aangifte tegen de tabaksindustrie. Voorzitter Wolter Brands: ‘De tandarts ziet dagelijks bij rokende patiënten de nare gevolgen van tabak. Roken leidt tot ernstige tandvleesontstekingen, het verlies van tanden en is verantwoordelijk voor 75% van de gevallen van mond- en keelkanker.’

Tandartsen leveren dagelijks hun bijdrage aan een gezondere samenleving. Dat blijft echter dweilen met de kraan open als de tabaksindustrie tegelijkertijd (jonge) mensen verslaafd blijft maken aan sigaretten en andere tabaksproducten.

Bij de KNMT zijn ongeveer 10.000 tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen aangesloten. De vereniging is partner in de Alliantie Nederland Rookvrij!, een actief netwerk dat staat voor een rookvrij Nederland, waar niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van roken.

Wat kunnen tandartsen doen om patiënten te helpen stoppen?

roken

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen