facebook

Verlaging zelfstandigenaftrek aangekondigd

Profile picture for user Karel Gosselink
Karel
Gosselink
1 minuut
Belasting
Vanaf 2020 wordt de zelfstandigenaftrek stapsgewijs verlaagd, kondigde het kabinet onlangs aan. Kunnen ondernemers momenteel nog €7.280,- per jaar aftrekken, over de komende tien jaar wordt dit verlaagd tot ongeveer €5.000,-. Al eerder besloot de regering de zelfstandigenaftrek onder het laagste belastingtarief te laten vallen.

Ondernemer heeft recht op zelfstandigenaftrek

De zelfstandigenaftrek is één van de fiscale regelingen voor ondernemers in de Inkomstenbelasting, die de belastingdruk voor ondernemers matigen. Een ondernemer heeft recht op de zelfstandigenaftrek wanneer er in een jaar tenminste 1.225 uur aan de onderneming wordt besteed.

Verkleinen verschil tussen werknemers en zzp’ers

Hoewel aangekondigd als een maatregel gericht op het verkleinen van het verschil in belastingheffing tussen werknemers en zzp’ers, heeft de verlaging gevolgen voor iedereen die persoonlijk onderneemt. Dus ook voor eigenaren van een praktijk of voor maten in een maatschap.

Tot € 750,- minder inkomen over 10 jaar

Voor 2020 resulteert de aanpassing van de zelfstandigenaftrek in een verlaging van het netto inkomen van ongeveer € 75,- per jaar, oplopend tot circa € 750,- minder inkomen over 10 jaar.

Uw accountant of belastingadviseur kan u nader informeren.

belastingen
zelfstandigenaftrek

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen