facebook

Zelfstandig borende mondhygiënist schaadt patiëntenzorg

Profile picture for user Mariska de Beijer
Mariska
de
Beijer
1 minuut
Spiegeltje
Het besluit van minister Bruins voor Medische Zorg om te experimenteren met mondhygiënisten die buiten de tandarts om gaan boren is buitengewoon onverstandig en schadelijk voor de zorg aan de patiënt, aldus Wolter Brands, voorzitter van de KNMT.

 

Het besluit is volgens hem volstrekt onbegrijpelijk. Het is niet onderbouwd, patiënten willen het niet, mondhygiënisten kunnen het niet en de zorg wordt er bovendien duurder van. Bovendien leidt het besluit tot nog meer verwarring over wie er wat doet in de mondzorg. Immers alleen de 4-jarig opgeleide mondhygiënist mag zich nog mondhygiënist noemen. Zo weet de patiënt helemaal niet meer waar hij aan toe is.

De KNMT beraadt zich op de consequenties van de beslissing van de minister voor de samenwerking op het gebied van de mondzorg voor kwetsbare ouderen en die voor de jeugd.

Lees het KNMT-standpunt ten aanzien van taakherschikking

Persbericht VWS

Kamerbrief over grotere zelfstandige bevoegdheid mondhygiënist

mondhygiënisten
taakdelegatie
taakherschikking

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen