facebook

Zo doe je dat: goed omgaan met patiënten met autisme

Profile picture for user h.scholten@knmt.nl
Hans
Scholten
1 minuut
Autisme meisje hartje
Ongeveer 1 op de 100 mensen heeft autisme. Dat betekent dat iedere tandarts wel eens een patiënt met een stoornis in het autistische spectrum behandelt. Hoe kun je als mondzorgverlener deze patiënten een prettige behandeling geven? 

De werkgroep Autismevriendelijke Mondzorg helpt mondzorgverleners om ‘autismevriendelijk’ te werk te gaan. Samen met de KNMT heeft ze een folder gemaakt met praktische tips hoe mondzorgverleners in de behandeling kunnen aansluiten op problemen die mensen met autisme bij de mondverzorging kunnen ervaren. 

Folder Autisme en mondzorg (pdf) 

Autismefolder bestellen

KNMT-leden kunnen de folder Autisme en mondzorg kosteloos bestellen 

Meer weten over autisme?

Voor wie meer wil weten, staan er op www.knmt.nl/autisme extra hulpmiddelen. Of bezoek het door de werkgroep Autismevriendelijke mondzorg georganiseerde congres 'Autismevriendelijke mondzorg: bejegening en begeleiding van uw patiënt'.

autisme
bijzondere patiëntgroepen
ledenvoordelen

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen