facebook

Een droom komt uit deel 3: Sepand Manouchehr op weg naar zijn eigen praktijk: een geslaagde eerste week

Profile picture for user Evert Berkel
Evert
Berkel
3 minuten
Hoofd starten
Eindelijk komt de droom van Sepand Manouchehr uit. Na jaren zzp’er te zijn geweest, begint hij zijn eigen praktijk in Lichtenvoorde! En wij volgen hem; tijdens de overname, verbouwing en natuurlijk de opening van de praktijk. Na in de eerste afleveringen kennis met hem én zijn plannen te hebben gemaakt, vertelt Manouchehr in deel drie over de praktijkoverdracht, wensen van assistenten en Achterhoekse gezelligheid.

Er is een last van Manouchehrs schouders gevallen: de praktijkoverdracht is achter de rug! Maar tandarts Hoekman, de vorige praktijkeigenaar, heeft de boor nog niet definitief aan de wilgen gehangen. Hij neemt eerst een paar maanden rust en blijft daarna een half jaar lang voor één dag per week verbonden aan de praktijk als tandarts voor orthodontie. Op die manier kan hij zijn huidige patiënten afbehandelen en daarna neemt Manouchehrs vrouw, die momenteel zwanger is van een tweeling, dat gedeelte over. Volgens Manouchehr is Hoekman blij dat hij na 40 jaar klaar is met werken, maar vindt hij het ook lastig. “Op deze manier kan hij rustig afbouwen. Hij woont bovendien boven de oude praktijk, dus dat is handig.”

Enthousiast en gemotiveerd team

Manouchehr werkt momenteel fulltime in de oude praktijk, terwijl het nieuwe pand een paar straten verderop wordt verbouwd. De samenwerking met het team van assistenten verloopt heel goed, vindt hij. “Na een week is het misschien nog moeilijk te beoordelen, maar tot nu toe is iedereen erg enthousiast en gemotiveerd.” Manouchehr plant geregeld vergaderingen in met het hele team, om iedereen van alle ontwikkelingen op de hoogte te houden en bij de plannen van de nieuwe praktijk te betrekken. Nu vinden die bijeenkomsten nog wekelijks plaats, later gaat dat naar tweewekelijks.

Wensen van assistenten

Tussen de behandelingen door gaat Manouchehr geregeld langs in het nieuwe pand, waar de verbouwing inmiddels van start is gegaan. De muren staan en er wordt hard gewerkt aan het plafond en leidingen: de basis dus. Alles verloopt vooralsnog volgens schema. Volgende week is de sterilisatieruimte aan de beurt, daarvoor gaat Manouchehr met de assistenten naar het nieuwe pand, zodat zij hun wensen kunnen uitspreken. Als de basis staat, is het tijd om de kleuren te bepalen. Hoewel Manouchehr een voorkeur heeft voor warme kleuren, staat hij daar nog open in. Het moet een mooie, professionele praktijk worden, dat is een ding dat zeker is.

Achterhoekse gezelligheid

Al met al is de eerste week van Manouchehr in Lichtenvoorde heel goed bevallen. Over het contact met patiënten is hij zeer te spreken. “Ik trek in het begin extra tijd uit om mijn patiënten een beetje te leren kennen. De feedback die ik van hen krijg is positief.” Manouchehr had niet verwacht dat hij zo positief verrast zou zijn na zijn eerste werkweek. “Tandarts Hoekman heeft toch 40 jaar aan het roer gestaan, dat is niet niks. Voor patiënten is het ook wennen: een nieuwe tandarts in de praktijk waar sommigen al 40 jaar komen.” Manouchehr heeft het gevoel dat hij voor 100 procent geaccepteerd wordt in het Gelderse dorp. “Misschien komt het door het feit dat we iedereen vooraf goed geïnformeerd hebben, of misschien is het toch de Achterhoekse gezelligheid.”

Het was wel even wennen aan de nieuwe situatie en de nodige stress die daarbij komt kijken, want ook in het weekend is Manouchehr nogal eens in de nieuwe praktijk te vinden. Maar: “Dat heb ik vanaf het begin geweten, het is het allemaal meer dan waard.”

Tekst: Laura Jansen // Beeld: Paul Lagro

Overweeg je ook een praktijk te starten? De KNMT helpt je graag op weg

loopbaan
NT/Dentz
praktijk starten

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen