Privacy- en cookieverklaring

1. Waarvoor is deze Privacy- en cookieverklaring?

De KNMT staat voor de bescherming van de privacy van iedereen die onze website bezoekt en onze leden in het bijzonder. Wij gebruiken en verwerken uw persoonsgegevens zorgvuldig en volgens de geldende wet- en regelgeving waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Wet bescherming persoonsgegevens.

Met deze Privacy- en cookieverklaring informeren wij bezoekers van onze website over:

  • met welk doel wij persoonsgegevens verwerken;
  • op welke manier deze verwerking plaatsvindt;
  • de rechten van de bezoeker.

Door onze website te bezoeken en gebruiken gaat u akkoord met onze Privacy- en cookieverklaring.

2. Wie verwerkt de Persoonsgegevens?

De website www.knmt.nl is een website van:

Koninklijke Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT)

Orteliuslaan 750

3528 BB Utrecht

030 - 60 76 276

info@knmt.nl

KvK 40476797

 

3. Wat bedoelt de KNMT met gegevensverwerking en wat is het doel hiervan?

Deze privacy- en cookieverklaring is van toepassing op alle activiteiten en diensten die wij aanbieden. Bij het gebruik van onze website en/of onze diensten kunnen uw gegevens worden verwerkt. Dat kunnen persoonsgegevens zijn: gegevens die direct of indirect naar u te herleiden zijn.

Wij verwerken persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

  • Voor het inloggen op de website verwerken wij uw e-mailadres of lidmaatschapsnummer
  • Bij het bezoeken van onze website worden ergegevens verzameld voor statistische doeleinden en om het gebruik van onze website te optimaliseren via Google Analytics. Het gaat hierbij om het tijdstip waarop u onze website raadpleegt, de duur van uw bezoek, bezochte pagina’s en gegevens die de browser van een gebruiker meestuurt. Deze gegevens worden overgebracht naar Google en opgeslagen op Google servers in de Verenigde Staten.
  • Vacaturebank: emailadres, telefoonnummer, zakelijk(e) adres(sen) om kandidaten in contact te brengen met degene die een vacature heeft en andersom
  • Marktplaats: emailadres, telefoonnummer om contact met plaatser op te nemen
  • Beheren van uw profiel om gegevens in te zien en door te geven aan de KNMT: naam, adres, contactgegevens, mailingvoorkeuren.
  • Tandartsengids: lidmaatschap KNMT, naam, geslacht, woonadres, zakelijk(e) adres(sen), BIG nummer, emailadres, telefoonnummer, afstudeerdatum, afstudeerplaats.

4. Nieuwsbrief en mailings van derden

KNMT-leden kunnen zich abonneren op verschillende nieuwsbrieven die we per e-mail versturen. Wij vinden het belangrijk om onze leden op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen in de mondzorg.

Uw e-mailadres wordt alleen met uw toestemming toegevoegd aan ons adressenbestand. Indien u een nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, wijzigt u dit eenvoudig via uw profiel, het onderdeel Mijn KNMT op de website. U kunt er ook voor kiezen helemaal geen e-mails van de KNMT te ontvangen. De lijst met abonnees van de nieuwsbrief verstrekken we niet aan derden.

KNMT-leden kunnen aangeven of ze mailings van derden willen ontvangen en van welke soort organisaties of bedrijven (denk bijvoorbeeld aan universiteiten, wetenschappelijke verenigingen, organisaties voor bij- en nascholing en dergelijke). Dit beheren leden zelf.

Personen of organisaties die geen lid zijn van de KNMT, kunnen zich niet abonneren op de nieuwsbrieven van de KNMT.

5. Inzage, correctie en verwijdering van persoonsgegevens

Iedere bezoeker van de website kan er van uitgaan dat de KNMT persoonsgegevens ‘eerlijk en rechtmatig’ verwerkt. Dit wil zeggen dat wij de gegevens enkel voor de bovenstaande uitdrukkelijk omschreven en gerechtvaardigde doelen verwerken.

U heeft te allen tijden de mogelijkheid om na een schriftelijk verzoek uw persoonsgegevensgegevens in te zien. Indien de gegevens die wij van u vastgelegd hebben onjuist zijn, stuur ons bericht om de gegevens te wijzigen naar de juiste gegevens of de gegevens verwijderen.

Een inzage-, correctie- of verwijderingsverzoek dient u schriftelijk in en richt u aan: fg@knmt.nl. De KNMT kan u daarbij verzoeken om een (beveiligde) kopie van uw legitimatiebewijs te tonen of te delen.

Contactpersoon bij de KNMT over privacy en informatiebeveiliging is de heer M. Rozeboom, functionaris gegevensbescherming.

6. Beveiligingsmaatregelen

Om uw persoonlijke gegevens zo goed mogelijk te beveiligen tegen verlies of tegen een onrechtmatige verwerking, hebben wij de op verschillende plaatsen en manieren beveiligingsmaatregelen getroffen.

  • verwerkersovereenkomst: hierin liggen de voorwaarden voor de gegevensverwerking vast en de overeenkomst sluit uit dat een andere partij zonder toestemming de persoonsgegevens voor eigen doelen mag verwerken.
  • inlog: toegang tot het deel van de website is alleen met een persoonlijke login mogelijk, een combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord.
  • https: beveiligde verbinding: het verkeer van en naar de website wordt versleuteld en de versleuteling voorkomt dat onbevoegden mee kunnen lezen met de gegevens die u opvraagt of doorgeeft.

7. Links en social media

Het is mogelijk dat wij op onze website hyperlinks opnemen naar ander websites en embedded informatie vanaf andere websites, zoals Youtube of Vimeo. Het privacy- en cookiebeleid van de KNMT strekt niet tot deze externe websites. Om te weten wat deze partijen met uw gegevens doen, leest u de privacy- en cookieverklaringen op de websites waarom het gaat.

Daarnaast zijn er op onze website knoppen opgenomen waarmee u pagina’s kunt delen op de verschillende social media platforms (Facebook, LinkedIn, Twitter en via e-mail). Deze knoppen zijn privacyvriendelijk en niet op basis van code van deze platforms, zodat er minder of geen gegevens via cookies van die platforms worden opgeslagen.

8. Doorgifte van persoonsgegevens aan derden

De KNMT verstrekt uw persoonlijke gegevens niet aan derden zonder uw uitdrukkelijke toestemming.

KNMT-leden kunnen aangeven of ze mailings van derden willen ontvangen en van welke soort organisaties of bedrijven (denk bijvoorbeeld aan universiteiten, wetenschappelijke verenigingen, organisaties voor bij- en nascholing en dergelijke). Wij verstrekken uw gegevens alleen na uw toestemming via uw mailinginstellingen aan derden.

Alleen wanneer KNMT daar wettelijk toe verplicht is, zullen wij gegevens zonder uw toestemming aan derden verstrekken.

9. Wij gebruiken cookies op knmt.nl

Op onze website maken wij gebruik van cookies. Een cookie is een klein bestandje dat bij een bezoek aan onze website op uw computer, telefoon of ander apparaat opgeslagen wordt en waarin gegevens staan over uw sitebezoek. Er zijn verschillende soorten cookies. De KNMT gebruikt de volgende:

  • Functionele cookies:
    deze cookies stellen ons in staat om u als bezoeker te herkennen en om uw voorkeuren vast te leggen, zodat wij u hier niet steeds naar hoeven te vragen. Bijvoorbeeld het onthouden van uw inlog(voorkeur). Daarnaast gebruiken we functionele cookies om onze website te verbeteren, zodat we deze te allen tijde kunnen aanpassen aan de voorkeuren van onze gebruikers.
  • Google Analytics:
    Om meer inzicht te krijgen in uw gebruik van onze website en op basis daarvan de website te kunnen verbeteren, maken wij gebruik van Google Analytics. Via onze website worden cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de Analytics dienst.

    Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten, wij laten de IP-adressen anonimiseren. De informatie die door Google wordt verzameld, wordt overgebracht naar en opgeslagen op servers in de Verenigde Staten.
    De gebruikte cookies staan in de onderstaande tabel. Voor al deze cookies geldt dat u ze altijd handmatig van uw computer kunt verwijderen.

    De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Wij hebben geen invloed op het gebruik van de data door Google en/of derden. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien zij hiertoe wettelijk worden verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerkt.

    Google houdt zich aan de privacybeginselen van en zijn aangesloten bij Privacy Shield van het Amerikaanse Ministerie van Economische Zaken en de Europese Commissie. Voor meer informatie over deze gegevensverwerking kunt u de privacy verklaring van Google lezen.

naam cookie

bewaarduur

 doel

_ga

2 jaar

Onderscheiden van gebruikers

_gid

24 uur

Onderscheiden van gebruikers

  • Advertentiecookies:
    Via de advertenties bij vacatures en de pagina van het Nederlands Tandartsenblad op knmt.nl plaatst Doubleclick van Google tracking cookies op uw apparaat. Deze cookies gebruiken zij om bij te houden welke webpagina's u bezoekt, om zo een beeld te krijgen van het online surfgedrag. De advertenties die getoond worden op knmt.nl zijn niet gepersonaliseerd.

    De gegevens die Google verzamelt, bestaan onder meer uit unieke ID's, het browsertype en de instellingen ervan, het besturingssysteem, informatie over het mobiele netwerk (waaronder de naam van de provider en het telefoonnummer) en het versienummer van apps. Google verzamelt ook informatie over de interactie van uw applicaties, browsers en apparaten met onze services, waaronder IP-adressen, crashrapporten, systeemactiviteit en de datum, tijd en verwijzende URL van uw verzoek. 

Voor al deze cookies geldt dat u ze altijd handmatig van uw computer kunt verwijderen.

Ook kunt u het plaatsen van cookies blokkeren via de instellingen van uw browser. Dit leest u na in de handleiding van uw browser. U kunt het zo instellen dat uw browser het gebruik van cookies toestaat, niet toestaat of gedeeltelijk toestaat. In dit laatste geval kan worden ingesteld welke websites cookies mogen plaatsen. Bij alle overige websites wordt het dan verboden. Als u alle cookies blokkeert kan de website minder goed functioneren.

 

10. Wijzigen verklaring

Wij kunnen onze privacy- en cookieverklaring wijzigen als daar noodzaak toe is. Deze wijzigingen zullen via de KNMT-website bekend worden gemaakt. Deze privacy- en cookieverklaring is voor het laatst gewijzigd op maandag 18 juni 2018.

© 2018 KNMT Op de aangeboden informatie (algemene voorwaarden, privacy- en cookieverklaring en disclaimer) rust van rechtswege auteursrecht. Deze informatie mag niet zonder voorafgaande en schriftelijke toestemming van de KNMT worden overgenomen. Alle toepasselijke intellectuele eigendomsrechten blijven daarmee behouden.