KNMT voor starters

Eindelijk is het zo ver: je bent (bijna) klaar om in Nederland aan de slag te gaan als tandarts. De KNMT heet je van harte welkom in dit fantastische beroep!

Op dit moment is zo’n 80% van de tandartsen in Nederland lid van de KNMT. Wij zetten ons in voor de mondzorg in het algemeen en jouw ambities als tandarts in het bijzonder. En we verbinden voor jou een enorme hoeveelheid vakkennis, kwaliteit, ervaring en ambitie. Al meer dan 100 jaar. Of het nu gaat om het verbeteren van de kwaliteit en toegankelijkheid van tandheelkundige zorg, het vertalen van collectieve beslissingen in praktische hulpmiddelen of het opkomen voor de belangen van de beroepsgroep; de KNMT is er voor jou.

Waarom worden starters lid van de KNMT?

De zes belangrijkste redenen:

 1. Als grootste beroeps­vereniging in de mondzorg kan de KNMT met kracht jouw belangen in Den Haag en Europa behartigen, en die van duizenden andere tandartsen, orthodon­tisten en kaakchirurgen. Wij zijn de vanzelf­sprekende partij met wie overheden, instellingen en de politiek in gesprek gaan.
 2. Als je begint met werken als tandarts komt er een hoop op je af. De KNMT helpt je aan een vliegende start, bijvoorbeeld in het persoonlijke Starters­gesprek. Heb je daarna nog vragen? De Leden­service staat elke werkdag voor je klaar om ze te beantwoorden.
 3. De KNMT helpt je bij te blijven in je vak en je bedrijfs­voering. Bijvoor­beeld via de IQual-studiegroepen, visitatie, seminars en congressen en via praktische tools en onder­steuning, die je helpen aan (nieuwe) wet- en regelgeving te voldoen.
 4. Dankzij de KNMT-vacaturebank vind je makkelijk en snel die leuke nieuwe baan bij praktijken in heel Nederland. Een contract kan dan snel gemaakt worden in de gratis online arbeids­contractengenerator. Ook kunnen wij een contract­check voor je doen om te kijken of deze marktconform is.
 5. 24/7 bijblijven over wat er speelt in de mondzorg via knmt.nl, de e-nieuwsbrief en daarnaast het Nederlands tandartsenblad – elke dag online op Ntdigitaal.nl, Twitter en Facebook. En elke twee weken gratis thuis op de mat.
 6. Alle extra ledenvoordelen, bijvoorbeeld korting op je zorg- en andere verzekeringen, betalen je lidmaatschap dubbel en dwars terug.

Hoe word je als starter lid van de KNMT?

Wanneer je je binnen 5 maanden na je BIG-registratie als KNMT-lid aanmeldt, gelden de volgende starterstarieven: 

 • Je bent gratis lid in het jaar van je BIG-registratie; 
 • Jaar 1 na je BIG-registratie betaal je: € 100,- inclusief de KNMT-Klachtenregeling en KNMT-afdeling; 
 • Jaar 2 naje BIG-registratie betaal je: € 300,- inclusief de KNMT-Klachtenregeling en KNMT-afdeling; 
 • Jaar 3 na je BIG-registratie betaal je: € 500,- inclusief de KNMT-Klachtenregeling en KNMT-afdeling. 
 • Vanaf het vierde jaar gaat de reguliere contributie in, die afhankelijk is van het inkomen.

Deze bedragen zijn inclusief de KNMT-Klachtenservice (klachtenregeling) en de afdelingsbijdrage. Als je bij je aanmelding een kopie van je BIG- registratie voegt, wordt alles administratief in orde gemaakt. Dit aanbod geldt voor iedereen die zich inschrijft in het BIG-register; dus ook voor afgestudeerde buitenlands gediplomeerde tandartsen die in Nederland aan de slag gaan.

Ben je al studentlid?

Let op: het KNMT- Studentlidmaatschap komt te vervallen op het moment dat je afstudeert. Vergeet dus niet je studentlidmaatschap om te zetten naar een KNMT-Starterslidmaatschap. Als je dit binnen 5 maanden na afstuderen doet, kun je gebruik maken van de reductieregeling.

Zet je studentlidmaatschap om in het starterslidmaatschap

Nog geen lid?

Meld je aan als KNMT-lid

Persoonlijk advies voor starters

De KNMT-Ledenservice geeft leden die op het punt als tandarts aan de slag te gaan graag persoonlijk advies in een gratis Startersgesprek. je krijgt hierbij antwoord op vragen zoals:

 • Ik ben net afgestudeerd, welke mogelijkheden heb ik om als tandarts aan de slag te gaan?
 • Hoe vind ik een werkplek die bij mij past?
 • Ik ga in loondienst werken, is het dan ook nodig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten?
 • Welke vormen van honorering zijn er? Welke afspraken maak ik hierover met mijn opdrachtgever?

Iets voor jou? Maak een afspraak voor het gratis Startersgesprek via KNMT-Ledenservice. Je bent welkom voor het gesprek in ons kantoor in Nieuwegein of we voeren het gesprek via Skype.