facebook

Minister Bruins: 52 extra tandartsen opleiden kost jaarlijks ruim 13 miljoen

Profile picture for user Evert Berkel
Evert
Berkel
1 minuut
Capaciteit
Minister Bruno Bruins van Medische Zorg heeft de Tweede Kamer een kostenraming gestuurd over het verhogen van het aantal opleidingsplaatsen voor tandartsen. Volgens hem kost het opleiden van 52 extra tandartsen structureel 13,1 miljoen euro per jaar.

Met de raming beantwoordt de minister vragen die eerder door de Kamer werden gesteld naar aanleiding van een onderzoek van het Capaciteitsorgaan naar het aantal benodigde opleidingsplaatsen voor tandartsen.

Eind dit jaar definitief advies

Het Capaciteitsorgaan adviseerde in een tussentijds advies een aantal opleidingsplaatsen van 311. Eind dit jaar verwacht het met een definitief advies te komen. Over de financiering van de 52 extra opleidingsplaatsen is Bruins in overleg met zijn collega van het ministerie van Onderwijs, Ingrid van Engelshoven.

Goede eerste stap

KNMT-voorzitter Wolter Brands zegt de kostenraming als een eerste goede stap te zien richting een definitieve toezegging. “Ik verwacht dat minister Bruins hierin in afstemming met zijn collega Van Engelshoven op doorpakt.”

Meer tandartsen met pensioen dan er worden opgeleid

Voor en achter de schermen zal ook de KNMT zich daarvoor inzetten, zowel richting beide Kamers als de ministeries. Daarbij zal er onder meer wederom op worden gewezen dat snel meer tandartsen moeten worden opgeleid om ook in de nabije toekomst in de mondzorgbehoefte en-vraag te kunnen voorzien. “Er gaan momenteel namelijk meer tandartsen met pensioen dan er worden opgeleid en de de instroom aan buitenlandse tandartsen neemt snel af”, aldus Brands.

opleidingsplaatsen
tandartsentekort

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen