facebook

Twijfelt u aan het werk van uw voorganger? 5 stappen die u kunt nemen

Profile picture for user Karel Gosselink
Karel
Gosselink
2 minuten
Behandeling patient 2
Bij tijd en wijle zien tandartsen nieuwe patiënten bij wie ze twijfelen aan het werk van hun voorganger. Pas echter op voor overhaaste conclusies, dan voorkomt u enerzijds dat u patiënten onnodig ongerust maakt en anderzijds dat u collega's ten onrechte in een kwaad daglicht stelt. Welke stappen kunt u nemen?

De KNMT zet 5 tips op een rijtje om te voorkomen dat patiënten zich ten onrechte zorgen gaan maken over hun 'oude' tandarts. En hoe u ze kunt helpen als er wél iets aan de hand is.

5 tips

  1. Wees voorzichtig met het geven van (waarde)oordelen over het werk van een vorige tandarts. Vertel uw patiënt wat u feitelijk constateert.
  2. Betrek uw constateringen niet meteen op het werk van de vorige tandarts. Bedenk dat er ook een andere oorzaak kan zijn.
  3. Ziet u iets in de mond dat u zorgen baart? Oordeel niet meteen maar stel vragen: neem even contact op met de vorige tandarts en overleg.
  4. Twijfelt een patiënt over het werk van een collega, adviseer hem dan in contact te treden met deze collega, ongeacht uw eigen oordeel. Leg uit wat de rechten van de patiënt zijn.
  5. Is er inderdaad naar uw oordeel reden tot klagen over de vorige tandarts, informeer uw patiënt dan over de mogelijkheden (praat met de tandarts, neem contact op met het Tandheelkundig Informatie Punt en/of dien een klacht in). Uw oordeel kan dan betrokken worden bij de vervolgstappen.

Wilt u meer weten wat u kunt doen om een klacht te voorkomen? Meld u dan aan voor de cursus Hoe voorkom ik een klacht.

klachten

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen