Nieuws

29 mei 2019

Minister Bruins zet het experiment met taakherschikking in de mondzorg definitief door. Dat betekent dat mondhygiënisten in een 5 jaar durend experiment zonder tussenkomst van een tandarts primaire caviteiten mogen boren, verdoving gaan toedienen en röntgenfoto’s kunnen maken. De verwachte inwerkingtredingsdatum is 1 juli 2020. Dat heeft het ministerie van VWS woensdag aan de KNMT laten weten. KNMT-voorzitter Wolter Brands is niet verrast maar wel teleurgesteld: ‘Jammergenoeg heeft ook ons appèl aan de Raad van State om de maatregel bij te stellen geen gehoor gekregen.’

0 reacties

Eerste Kamer stemt in met wijzigingen WGBO

13 juni 2019

Op 4 juni is de Eerste Kamer akkoord gegaan met het wetsvoorstel tot wijziging van de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO). In april van dit jaar stemde de Tweede Kamer al in met het voorstel. Wat verandert er voor tandartsen?

0 reacties

KNMT Dental Plek: overzichtelijk platform voor IQual-leden

13 juni 2019

Informatie verzamelen, kennis delen, met elkaar communiceren en je agenda bijhouden: met het KNMT Dental Plek-platform kun je deze dingen doen op één overzichtelijke plek. 

0 reacties

Patiënten geven 8,8 aan de tandarts

12 juni 2019

Nederlanders zijn erg tevreden met hun tandarts. Die krijgt van zijn patiënten gemiddeld een 8,8 voor zijn vakkundigheid. Ook de persoonlijke aandacht van de tandarts tijdens de behandeling en de behandeling zelf krijgen dat cijfer. Dat blijkt uit onderzoek van Patiëntenvertellen.

0 reacties
patientendossier

Herziene KNMT praktijkrichtlijn Patiëntendossier vastgesteld

11 juni 2019

De KNMT heeft de praktijkrichtlijn Patiëntendossier geautoriseerd. Dat betekent dat tandartsen vanaf nu aan de slag kunnen met de implementatie van de richtlijn in de praktijk.

0 reacties

KNMT-voorzitter Wolter Brands: onbegrijpelijk dat Consumentenbond tandarts weer negatief wegzet

06 juni 2019

De KNMT is verontwaardigd over de selectieve berichtgeving over het niet nakomen door tandartsen van de offerteplicht die de Consumentenbond vandaag opnieuw verspreidde. Dat zegt KNMT-voorzitter Wolter Brands.

3 reacties

IQual opent deur voor niet-KNMT leden

06 juni 2019

Vanaf nu kunnen tandartsen die niet lid zijn van de KNMT ook deelnemen aan IQual.

0 reacties

Bent u ook door Candesic gevraagd een enquête in te vullen?

06 juni 2019

Onderzoeksbureau Candesic benadert momenteel tandartsen met de vraag of zij een anonieme enquête willen invullen zodat het bureau, aan de hand van de resultaten, het tekort aan tandartsen kan bepalen. De KNMT krijgt momenteel vragen van tandartsen over deze enquête, waaronder de vraag of het invullen ervan verplicht is.

0 reacties