Nieuws

20 augustus 2019

De KNMT roept tandartspraktijken op mee te werken aan het onderzoek naar de menskrachtsituatie in de mondzorg. In augustus en september wordt het onderzoek uitgevoerd door het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) in opdracht van het Capaciteitsorgaan.

0 reacties

NT-GSK Bachelorscriptie Award: breng uw stem uit!

20 augustus 2019

Het is zover: u kunt uw stem uitbrengen op de Publieksprijs van de NT-GSK Bachelorscriptie Award. Online en bij het NT van augustus vindt u een special over de prijs met daarin de artikelen van de vijf genomineerde scripties. Welke scriptie is uw favoriet?

0 reacties
Versterken en aanpakken

Versterking gezocht voor administratie

13 augustus 2019

De KNMT zoekt een medewerker administratie voor 16 uur in de week.

0 reacties

Gezocht: tandartsen die betrokken zijn bij het nieuwkomersonderzoek van vluchtelingenkinderen

13 augustus 2019

De Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) heeft de conceptrichtlijn Medisch en psychosociaal nieuwkomersonderzoek vluchtelingenkinderen ontwikkeld en biedt deze nu ter commentaar aan. In deze richtlijn is ook aandacht voor de mondgezondheid van de doelgroep.

0 reacties

Geen privacyzorgen om overdracht patiëntendossiers bij praktijkovername

09 augustus 2019

Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is het niet nodig om patiënten bij praktijkoverdracht expliciet om toestemming te vragen voor overdracht van hun dossier aan de nieuwe zorgverlener. Dat meldt VvAA. De Autoriteit komt hiermee terug op haar eerdere standpunt dat die toestemming wel expliciet zou moeten worden gevraagd.

0 reacties

Nieuwe codes M80 en M81 niet in basispakket jeugd

06 augustus 2019

Het Zorginstituut Nederland heeft besloten dat de codes M80 en M81, die per 1 januari 2020 nieuw in de tariefbeschikking van de NZa staan, niet vallen onder de aanspraak  tandheelkundige hulp voor jeugdigen krachtens de zorgverzekering.

2 reacties

Allesoverhetgebit.nl nu ook op Facebook

06 augustus 2019

De laatste nieuwtjes, leuke weetjes en praktische informatie over mondzorg. Patiënten kunnen vanaf nu Allesoverhetgebit.nl, de voorlichtingswebsite van KNMT-tandartsen, ook op Facebook volgen.

0 reacties

KNMT zoekt managementassistent

05 augustus 2019

De KNMT zoekt een managementassistent voor 36 uur die uitstekend kan plannen en organiseren.

0 reacties