Nieuws

Radio
15 februari 2018

KNMT en Sena hebben overeenstemming bereikt over betaling aan Sena. Dit betreft de vergoedingen voor artiesten, muzikanten en muziekproducenten in verband met het afspelen van achtergrondmuziek in tandartspraktijken. BIG-geregistreerde tandartsen hoeven deze vergoeding met ingang van 2018 niet langer te betalen. Ook krijgen zij door Sena geïnde bedragen over de jaren 2016 en 2017 terug.

0 reacties
Roken
13 februari 2018

Ook de KNMT, de beroepsorganisatie van tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen, sluit zich aan bij de aangifte tegen de tabaksindustrie. Voorzitter Wolter Brands: ‘De tandarts ziet dagelijks bij rokende patiënten de nare gevolgen van tabak. Roken leidt tot ernstige tandvleesontstekingen, het verlies van tanden en is verantwoordelijk voor 75% van de gevallen van mond- en keelkanker.’

2 reacties
25 januari 2018

Het besluit van minister Bruins voor Medische Zorg om te experimenteren met mondhygiënisten die buiten de tandarts om gaan boren is buitengewoon onverstandig en schadelijk voor de zorg aan de patiënt, aldus Wolter Brands, voorzitter van de KNMT.

9 reacties
EerstelijnsDebat
16 februari 2018

Hoe kunnen gemeenten en eerstelijnszorgprofessionals meer natuurlijke partners worden? Wat kunnen zij voor elkaar betekenen en waar kunnen zij elkaar versterken? Die vragen stonden woensdag 14 februari centraal op het mede door de KNMT georganiseerde Eerstelijnsdebat ‘Gemeente & zorg, samen sterk’.

0 reacties
Feest
16 februari 2018

KNMT-leden kunnen gratis kaarten bestellen voor Dental Expo. De grootste mondzorg-beurs in Nederland vindt plaats van donderdag 10 maart tot en met zaterdag 11 maart.

0 reacties
Radio
16 februari 2018

De ANT suggereert ten onrechte dat zij degene is die heeft bewerkstelligd dat SENA niet langer rechten int voor het afspelen van muziek in wachtkamers van tandartsen. Ze doet dat in berichtgeving op haar website en op social media. De KNMT hecht eraan te laten weten dat daar echter geen sprake van is: zij is degene die met SENA tot overeenstemming wist te komen. De ANT is daarbij niet betrokken geweest.

0 reacties
15 februari 2018

De Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd gaat nog voor de zomer opnieuw mondzorgpraktijken bezoeken. Uit analyse van VEKTIS-cijfers blijkt volgens de Inspectie dat bepaalde praktijken in Nederland bovengemiddeld vaak röntgenfoto's bij kinderen maken. 

13 februari 2018

Tandartsen uit de Limburgse gemeente Sevenum hebben onlangs een beeld van de heilige Apollonia gerestaureerd.

0 reacties