Nieuws

14 februari 2019

VGZ betreurt het dat tandartsen in De Telegraaf zijn beschuldigd van het maken van woekerwinsten. Dat heeft de zorgverzekeraar aan de KNMT laten weten.

4 reacties

Ergonomie in de tandartspraktijk: bekijk de video!

21 februari 2019

Hoe zorgt u er voor dat u zo prettig en comfortabel mogelijk uw werk kunt doen? Amber Denekamp is ergonoom en bedrijfsoefentherapeut en geeft tips.

0 reacties

Het TIP is vanaf 1 maart niet meer direct telefonisch bereikbaar

20 februari 2019

Het Tandheelkundig Informatie Punt (TIP) is vanaf 1 maart niet meer direct telefonisch bereikbaar. Patiënten die het TIP-nummer 0900-202 5012 bellen, worden dan verwezen naar de patiëntenwebsite allesoverhetgebit.nl, waar ze via een contactformulier vragen kunnen stellen aan TIP.

0 reacties

Helpt u patiënten bij stoppen met roken?

20 februari 2019

De tandarts kan een belangrijke rol spelen bij het stoppen met roken. Nu al krijgt bijna één op de vijf rokende patiënten het advies de sigaret voorgoed te doven, zo blijkt uit de meest recente Nationale Drug Monitor van het Trimbos Instituut.

0 reacties

Wijziging in het tuchtrecht per 1 april: wat moet u weten?

20 februari 2019

Het tuchtrecht – dat is geregeld in de Wet BIG - wordt per 1 april 2019 op een aantal punten gewijzigd. Deze wijzigingen kunnen relevant zijn voor u, zeker als u wordt  geconfronteerd met een tuchtklacht.  

0 reacties

Gezocht: tandartsen die internationale preventie-enquête willen invullen

19 februari 2019

Hoe kijken tandartsen in zes Europese landen aan tegen het preventief advies voor volwassen patiënten? Deze vraag staat centraal in de enquête van het ADVOCATE-project, waaraan ook ACTA deelneemt. Nederlandse tandartsen kunnen de vragenlijst online invullen.

0 reacties

BIG-nummers per 1 april verplicht zichtbaar

18 februari 2019

Door een wijziging in de Wet BIG moeten de BIG-nummers van alle BIG-geregistreerde zorgverleners per 1 april  2019 actief bekend worden gemaakt. Hierdoor wordt het voor patiënten makkelijker om te controleren of een tandarts, orthodontist of MKA-chirurg in het BIG-register staat ingeschreven.

0 reacties

Gezocht: orthodontist-bestuurslid STS

18 februari 2019

Het bestuur van de Sectie Tandarts-Specialisten (STS) van de KNMT is op zoek naar een orthodontist voor de rol van vice-voorzitter. De vice-voorzitter van de STS is ook lid van de Beleidscommissie Orthodontie (BCO).

0 reacties