Behind the scenes bij ‘Bits & Bites’

22 november 2017
Bits & Bites

Het nieuws uit de mondzorg hapklaar in beeld gebracht: dat is ‘Bits & Bites’. Het wekelijkse video-item van de KNMT is speciaal bedoeld voor YouTube en Facebook. Het wordt gemaakt door de redactie van het Nederlands tandartsenblad. Maar hoe precies? Werp een blik achter de schermen!

Het is maandag. Wat was er afgelopen weekend in het nieuws? En wat verwachten we dat de komende week ‘hot news’ gaat worden? De redactie van Bits & Bites inventariseert en selecteert onderwerpen voor de komende uitzending.

Het is donderdag, tijd voor de opname. Die is steeds op een andere plek op het kantoor van de KNMT – als kijker zie je zo elke keer weer iets nieuws.

Hét gezicht van ‘Bits & Bites’ is Nt-journaliste Laura Jansen. Ook al is het video-item nog maar kort online, ze wordt nu al op straat herkend!

Een beetje van haarzelf, en een beetje van de autocue.

Regelmatig sleept Nt-journalist Karel Gosselink een collega voor de camera. Die licht dan een actueel thema uit zijn vakgebied toe.

Ditmaal staat jurist collega Roxanne Kroes ‘Bits & Bites’ te woord, over de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de gevolgen voor de tandartspraktijk.

It’s a wrap! Maar dan is het werk nog niet af. De uitzending wordt snel gemonteerd, zodat deze nog dezelfde dag online kan. Het item verschijnt dan direct op YouTube en Facebook. De video gaat ook mee in de wekelijkse nieuwsbrief aan leden en komt op de website.

Nieuwsgierig naar het resultaat? Bekijk de laatste Bits & Bites
Total votes: 113
Lees meer over: verenigingszaken

0 reacties op Behind the scenes bij ‘Bits & Bites’