facebook

Bijna 4.000 tandartsen minder na herregistratieronde

Hans
Scholten
1 minuut
Diplom
Als gevolg van de herregistratieronde in 2016 zijn er ongeveer 30 procent minder tandartsen met een BIG-registratie. Op 28 februari 2017 stonden er 10.730 tandartsen geregistreerd; eind december 2016 waren dat er nog 14.722.

Vorig jaar moesten alle tandartsen die langer dan 5 jaar ingeschreven stonden zich herregistreren in het BIG-register. Als gevolg daarvan is de registratie van zo'n 4.000 tandartsen doorgehaald.

Van de tandartsen wiens registratie is doorgehaald waren zo'n 2.100 tandartsen ouder dan 65 jaar. Voornaamste redenen voor het doorhalen waren het (bijna) bereikt hebben van de pensioenleeftijd, wonen of werken in het buitenland of andere carrièrekeuzes.

Bijna 94% van de tandartsen is op basis van werkervaring geherregistreerd; een klein aantal pas na het doorlopen van het scholingstraject ACTA Dental Education.

Bij de KNMT kwamen het afgelopen jaar tegen de 400 vragen over herregistratie binnen. Deze gingen met name over het overleggen van bewijs voor de werkervaring.

Lees de rapportage herregistratie 2016 van het BIG-register

herregistratie

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen