Herregistreren als arts voor MKA-chirurgen: hoe werkt dat?

19 juli 2017
Kaakchirurg

De KNMT heeft van enkele MKA-chirurgen die hun herregistratie als arts bij het BIG-register wilden aanvragen vernomen dat het aanvraagformulier toch volledig moet worden ingevuld om de aanvraag te kunnen voltooien.  Naar aanleiding van dit signaal is de KNMT in overleg getreden met het CIBG.

Het CIBG heeft laten weten dat het aanvraagformulier nu niet aangepast zal worden voor de situatie van MKA-chirurgen. De aanvraagformulieren zijn namelijk standaard en gelijk voor alle basisberoepen waarvoor herregistratie moet worden aangevraagd. Voor deze herregistratieronde kan dit helaas niet door het CIBG binnen hun geautomatiseerde processen worden opgelost. De KNMT betreurt dit en zal zich ervoor in zetten dat dit voor de volgende herregistratieronde wel verder vereenvoudigd wordt.

Wat betekent dit nu voor u?

Om uw herregistratie als arts in het BIG-register aan te vragen, dient u het volledige aanvraagformulier in te vullen. Het CIBG zal vervolgens – conform afspraak met de KNMT – niet inhoudelijk gaan toetsen. Ook hoeft u dus geen nadere bewijsstukken in te dienen, waarover wij u eerder hebben geïnformeerd.

De KNMT heeft een stappenplan met voorbeeldbrieven opgesteld om u te ondersteunen bij het aanvragen van uw herregistratie als arts.

Naar het stappenplan

Registratie als MKA-chirurg

Herregistratie als MKA-chirurg verloopt overigens via een apart proces. MKA-chirurgen zijn hierover recent door de RTS geïnformeerd.

Vragen?

Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit bericht of loopt u nog toch zaken aan die onduidelijk zijn? Laat het ons weten via KNMT Ledenservice.

0 reacties op Herregistreren als arts voor MKA-chirurgen: hoe werkt dat?