facebook

KNMT: leid meer tandartsen op

Profile picture for user h.scholten@knmt.nl
Hans
Scholten
1 minuut
Spiegeltje van de tandarts
Leid meer tandartsen op. Dat bepleit de KNMT per brief aan Edith Schippers, die als informateur werkt aan de totstandkoming van een nieuw kabinet.

De KNMT ijvert al langer voor uitbreiding van het aantal opleidingsplaatsen. Ze doet dat  vanwege het tekort aan in Nederland opgeleide tandartsen. Er gaan er momenteel jaarlijks ongeveer 100 méér met pensioen dan er vanuit de opleidingen het werkveld instromen. Buitenlandse tandartsen vullen de gaten maar dit is geen goede permanente oplossing, zo stelt de vereniging in de brief.

De brief is een van de honderden die de informateur ontvangt. Of de oproep direct gehoord vindt aan de (in)formatietafel, staat dan ook nog te bezien. Alle brieven worden echter wel gelezen en doorgestuurd aan de relevante ministeries.

Lees de brief aan de formateur (pdf)

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen