facebook

SP stelt Kamervragen over Limburgs tandartsentekort

Profile picture for user Anita Zijlstra
Anita
Zijlstra
1 minuut
Tweede kamer stoelen
SP-Kamerlid Henk van Gerven heeft Kamervragen gesteld aan de minister voor Medische Zorg over het tandartsentekort in Limburg.

Hij deed dit naar aanleiding van een reportage van de regionale zender L1, die aan de hand van recente gegevens van de KNMT de huidige situatie in beeld bracht. Er ontstaat in Limburg jaarlijks een tekort van zo’n zestig tandartsen, waardoor één op de tien zuiderlingen over een paar jaar zonder tandarts zit.

Bekijk de Kamervragen

De KNMT luidt al jaren de noodklok over het enorme tekort aan tandartsen, dat naast Limburg met name provincies als Zeeland, Flevoland en Overijssel hard treft. De KNMT wil dan ook dat er meer tandartsen in ons land worden opgeleid.

Ook dit jaar maakt ze zich daarvoor sterk, onder andere via deelname aan de Kamer eerstelijnsmondzorg van het Capaciteitsorgaan. Die doet nu in opdracht van de minister onderzoek naar de capaciteit in de mondzorg. Eind dit jaar moet een definitieve raming zijn opgesteld.

tandartsentekort

Recent nieuws

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen