facebook

Cursus | Koers en kracht van onze praktijk

Jullie hebben wel al (ooit) de missie, visie en ambities van de praktijk op papier gezet, maar zijn er niet echt actief mee bezig. Of iedereen geeft er op haar of zijn eigen manier invulling aan waardoor de uitvoer van de ambities niet echt van de grond komt. Tijd om de missie, visie en de ambities onder het stof vandaan te halen en ze met deze teamtraining nieuw leven in te blazen. Want met de in company training Koers en kracht van onze praktijk bepaal je samen met het team hoe je handen en voeten gaat geven aan de koers van de praktijk. Teamwork en samenwerken staat daarin centraal. 
 
Je gaat samen aan de slag met bijvoorbeeld één van de volgende vraagstukken:
  • Hoe laten we zien waar de praktijk voor staat en wat willen we uitstralen?
  • Waar zit ons onderscheidende vermogen en hoe dragen we dat uit? 
  • Hoe maakt ons team het verschil bij onze patiënten en (mond)zorgcollega’s? 
  • Hoe zetten we het talent in onze praktijk en ieders kwaliteiten optimaal in?
  • Welke kansen zien we die we kunnen en willen oppakken?
  • Hoe krijgen we de neuzen allemaal dezelfde kant op?
  • Waar dromen we van?

Een training op maat die aansluit bij de wensen en doelen van de praktijk

De hierboven genoemde vraagstukken zijn voorbeelden van situaties die kunnen spelen in de mondzorgpraktijk. Maar misschien staan in jouw praktijk de neuzen wel al de zelfde kant op, maar wil je met het team juist aan de slag met praktische zaken om het verschil te maken. Of weet je wel waar je naar toe wilt, maar lukt het niet omdat je niet weet hoe je het aan moet pakken. Hoe dan ook: het programma van deze training wordt samen met jullie opgesteld. Zo weet jij zeker dat deze training jou en je team oplevert wat jullie nodig hebben. Dat pakken we op deze manier aan:
  • Een praktische intake om de wensen en doelen in kaart te brengen: alle medewerkers van de praktijk vullen voor de training een vragenlijst in over het onderwerp waar de praktijk aan wil werken. Dit geeft een goed beeld van wat er speelt binnen de praktijk, waar de hick ups zitten, maar ook wat er al goed gaat.
  • Tijdens deze teamtraining staat de actualiteit van de praktijk centraal en is de blik op de toekomst gericht.
  • Er wordt in steeds wisselende kleine groepen gewerkt waarbij het team concrete werkafspraken maakt.

Tip: maak er een teambuildingsuitje van

Samen op een andere manier kijken naar de praktijk en het groter geheel geeft energie. Want behalve dat de training leerzaam en waardevol is, geeft het ook en flinke boost aan de teamspirit. Koppel een lekkere lunch of diner aan de training en je teamuitje is een feit. 
 

Voor wie?

Deze incompany-training is bedoeld voor teams bestaande uit tandartsen, praktijkmanagers mondhygiënisten, receptionisten, tandarts- en preventieassistenten en andere medewerkers in de mondzorgpraktijk die het beste uit zichzelf en elkaar willen halen.
 

Bijzonderheden

Inschrijven

Geen beschikbare data.

Locatie en data

De training duurt 3,5 uur en wordt gegeven bij jou in de praktijk (in company) of in de buurt van de praktijk. De trainingsdatum wordt in overleg met de praktijk ingepland.

Interesse en aanmelden

Heb je interesse in deze cursus en/of heb je vragen? Laat het ons weten! Je bereikt ons het snelst via 030 6076 370, maar als je je gegevens en voorkeuren achterlaat, dan nemen wij contact met jou op.

Ik heb interesse en/of een vraag

Cursusleider

Annick van der Staay is trainer/coach en mediator. Zij heeft jarenlange ervaring in de zorgsector en bedrijfsleven met het verbinden en versterken van teams. Deelnemers ervaren haar werkwijze en trainingsprogramma’s als praktijkgericht en gevarieerd. De trainingen Team op Sterkte worden bijzonder positief geëvalueerd door de deelnemers.

Samenwerken koers kracht
Contact
Orteliuslaan 750, 2e etage
3528 BB Utrecht
academy@knmt.nl
030 - 60 76 370