facebook

Zilveren Kruis betaalt alle tandartsen terug in zaak V21-V60

Profile picture for user Hans Scholten
Hans
Scholten
1 minuut
In overleg
Zilveren Kruis gaat alle tandartsen die het door de zorgverzekeraar in de zaak V21-V60 gevorderde bedrag betaald hebben, terugbetalen. Ook wanneer ze hierover met Zilveren Kruis een schikking hebben getroffen. Dat heeft de zorgverzekeraar de KNMT donderdag laten weten in reactie op een brief waarin de vereniging haar daartoe had opgeroepen.

De zorgverzekeraar stelt in haar brief aan de KNMT dat ze zich neerlegt bij de recente uitspraak van de rechter in deze zaak en de consequenties ervan aanvaardt.

Zilveren Kruis (destijds Achmea) zegt ook: “Terugkijkend zijn wij niet gelukkig met de wijze waarop indertijd de berichtgeving in de pers heeft plaatsgevonden en voor de onrust die dit bij de tandartsen heeft veroorzaakt.”

De meeste van de ongeveer 1.000 betrokken tandartsen zijn intussen door Zilveren Kruis geïnformeerd over de terugbetaling. Eind dit jaar verwacht de zorgverzekeraar het project te hebben afgerond.

De KNMT is content met de door Zilveren Kruis getrokken conclusies en de nu in gang gezette actie om tot terugbetaling over te gaan. De vereniging bedankt nogmaals de VvAA voor het voeren van deze voor de beroepsgroep belangrijke rechtszaak, en de aan tandartsen geboden juridische ondersteuning.

Lees een uitgebreid achtergrondverhaal over de zaak V21-V60 in het Nt.
Zilveren Kruis
zorgverzekeraars

Advertentie

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Adhese Universal VivaPen; drievoudige efficiency

Ivoclar Vivadent presenteert een nieuwe generatie van de Adhese Universal in stiftvorm met een modern en gebruikersvriendelijk design. Dankzij de nieuwe, efficiënte versie van de VivaPen zijn maximaal driemaal meer applicaties per ml-inhoud mogelijk in vergelijking met conventionele flesapplicaties.

Ontdek de nieuwe Adhese Universal VivaPen