Als beroepsorganisatie verbinden wij ruim 10.000 tandartsen en orthodontisten en kaakchirurgen met vakkennis, kwaliteit, ervaring en ambitie. We dragen bij aan de voorwaarden om hoogwaardige mondzorg te kunnen leveren. Voor een goede mondgezondheid voor iedere Nederlander.

Alles over de vereniging

Tandarts of tandarts-specialist? Word lid van de KNMT!

Als u nu lid wordt van de KNMT geniet u van alle voordelen van het lidmaatschap

Word lid

KNMT Academy

Hét scholingsinstituut voor de tandarts, met interactieve cursussen die tandartsen helpen bij het runnen van hun praktijk

Lees meer over de Academy

Taakherschikking in de mondzorg: lagere kwaliteit, hogere kosten

Minister Schippers van VWS wil een experiment starten om mondhygiënisten zelfstandig meer behandelingen te laten uitvoeren. De minister wil daarmee komen tot een herverdeling van taken tussen tandartsen en mondhygiënisten. Patiënten worden er echter onnodig door op kosten gejaagd, terwijl ze er minder goede mondzorg voor terug krijgen, zo vreest de KNMT.

Lees het hele standpunt van de KNMT

Blijf op de hoogte

Geen lid maar wel op de hoogte blijven?

Abonneer u op de KNMT-nieuwsbrief voor relaties

Actueel

03 augustus 2017

De op 1 augustus geplande uitspraak over de legitimiteit van de gedeclareerde behandelcombinaties V21-V60 is uitgesteld tot 12 september 2017.

02 augustus 2017

In 2018 past de KNMT de Meldcode kindermishandeling en huishoudelijk geweld tekstueel aan om een te enge interpretatie te voorkomen. Tot die tijd adviseert de KNMT de Meldcode te lezen in samenhang met haar standpunt.

31 juli 2017

Wij adviseren u om bij uw factoringmaatschappij te informeren naar hun standpunt met betrekking tot het verwerken van Wlz-declaraties.

27 juli 2017

De meest voorkomende problemen komen terug in een online cursus voor KNMT-leden dit najaar.

21 juli 2017

Praktijkhoudende tandartsen en orthodontisten die zijn aangesloten bij de KNMT Klachtenservice hebben recent een factuur ontvangen waarop de wettelijk verplichte klachtenregeling voor de praktijk in rekening wordt gebracht. Deze bevat in sommige gevallen een onduidelijkheid: voor 'exemplaren' moet u 'stoelen' lezen.

20 juli 2017

De KNMT is op zoek naar een VRAAGBAAK.

Het gaat om een vaste functie van 32 uur per week.