Patiënt in de stoel

Ledenraad: komt u ook?

Stem op uw favoriete bachelorscriptie

Voorjaarsschoonmaak?

Maak u klaar voor de AVG

Op 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Die stelt strengere eisen aan organisaties die persoonsgegevens verwerken. Wat moet u als tandarts weten en regelen?

Elke week Bits & Bites

Wekelijks het laatste nieuws uit de mondzorg in Bits & Bits: mis niks via Youtube!

> Bekijk en abonneer u op het Youtube-kanaal van de KNMT

Haal alles uit uw lidmaatschap

Bij de KNMT zit u goed!

Bekijk alle ledenvoordelen


Actueel

16 april 2018

Eric Röntgen zal de praktijkhoudende tandartsen uit de afdeling Utrecht Polderland in de KNMT ledenraad vertegenwoordigen en Thijs Janssen de tandarts-praktijkhouders uit Regio Oost. Daarmee is de ledenraad compleet.

13 april 2018

Een jaar na de komst van de titel ‘tandarts voor orthodontie’ is deze aanduiding behoorlijk ingeburgerd. Namen als beugeltandarts, tandarts-orthodontist of ortholoog lijken te zijn ingeruild voor de nieuwe aanduiding.

12 april 2018

De KNMT is vrijdag 20 en zaterdag 21 april aanwezig op de Openhuisdagen van Henry Schein in Almere. Dit jaar staan de Openhuisdagen volledig in het teken van kennis, kunde en interactie waarbij u meer te weten komt over nieuwe producten en actuele praktijkthema’s.

29 maart 2018

Iedere tandarts kent het wel, je wordt onterecht uit bed gebeld tijdens de avond- of nachtdienst door een patiënt die echt wel had kunnen wachten met zijn klacht. Hoe voorkom je nu dat patiënten onterecht bellen voor spoedhulp. Onderstaande tips kunnen helpen:

06 april 2018

De KNMT heeft minister Bruins laten weten het te betreuren dat ANT en NVM zich hebben teruggetrokken uit het beoogde gezamenlijke overleg over taakherschikking. De KNMT was graag met hen tot een werkbare oplossing gekomen voor de problemen die het door de minister beoogde experiment met zich meebrengt. De KNMT pleit tegelijkertijd nogmaals uitdrukkelijk voor aanpassing van het experiment, ook bij de Tweede Kamer.

29 maart 2018

Onlangs is de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag gewijzigd. Daardoor hebben werknemers voortaan recht op 8% vakantiebijslag op hun uitbetaalde overuren. De wet stelt ook voorwaarden aan het compenseren van overwerk in betaalde vrije tijd. De KNMT-Arbeidsvoorwaardenregeling is hierop aangepast.