Patiënt in de stoel

Maak u klaar voor de AVG

Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking getreden. Die stelt strengere eisen aan organisaties die persoonsgegevens verwerken. Wat moet u als tandarts weten en regelen?

Nieuw netwerk voor tandartsen: VoorElkaar

Met vroegboekkorting naar Praktijk Anno Nu

Elke week Bits & Bites

Wekelijks het laatste nieuws uit de mondzorg in Bits & Bits: mis niks via Youtube!

Haal alles uit uw lidmaatschap


Actueel

24 mei 2018

Tandartsen krijgen momenteel veel verwerkersovereenkomsten aangeboden. Partijen met wie ze samenwerken en persoonsgegevens uitwisselen bieden deze aan in verband met de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Wat kunt u doen? Bekijk de tips van de KNMT.

24 mei 2018

De Nederlandse Vereniging voor Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (NVMKA) ontwikkelt momenteel een nieuwe richtlijn Derde molaar. De richtlijn is in concept klaar en is nu opengesteld voor commentaar.

23 mei 2018

De KNMT biedt haar leden bij het Nederlands Tandartsenblad van mei het boekje ’10 Tips voor slimme 10ers: mondgezondheid in de puberTIJD’ aan. Een interessant boekje om in de wachtkamer te leggen, zodat uw puber-patiënten op een leuke manier feitjes leren over het gebit.

16 mei 2018

De KNMT heeft het besluit dat tuchtcolleges niet langer verplicht zijn alle berispingen en boetes die zij aan medische beroepsbeoefenaren opleggen te publiceren, met instemming begroet. “Deze naming and shaming diende geen enkel doel,”, aldus KNMT-voorzitter Wolter Brands.

15 mei 2018

Deze week is de ramadan van start gegaan. De bijna één miljoen moslims in Nederland worden geacht om dan  van zonsopgang tot de zonsondergang zich te onthouden van het nuttigen van eten en drinken. De ramadan kan van invloed zijn op het tandartsbezoek, de tandartsbehandelingen en de mondhygiëne. Waar kun je als tandarts rekening mee houden bij patiënten die aan de ramadan meedoen? Hieronder enkele nuttige wetenswaardigheden:

16 mei 2018

De regering heeft eind april besloten om de duur van de 30-procentregeling te verkorten van 8 naar 5 jaar.