Als beroepsorganisatie verbinden wij ruim 10.000 tandartsen en orthodontisten en kaakchirurgen met vakkennis, kwaliteit, ervaring en ambitie. We dragen bij aan de voorwaarden om hoogwaardige mondzorg te kunnen leveren. Voor een goede mondgezondheid voor iedere Nederlander.

Alles over de vereniging

Tandarts of tandarts-specialist? Word lid van de KNMT!

Als u nu lid wordt van de KNMT geniet u van alle voordelen van het lidmaatschap

Word lid

KNMT Academy

Hét scholingsinstituut voor de tandarts, met interactieve cursussen die tandartsen helpen bij het runnen van hun praktijk

Lees meer over de Academy

Taakherschikking in de mondzorg: lagere kwaliteit, hogere kosten

Minister Schippers van VWS wil een experiment starten om mondhygiënisten zelfstandig meer behandelingen te laten uitvoeren. De minister wil daarmee komen tot een herverdeling van taken tussen tandartsen en mondhygiënisten. Patiënten worden er echter onnodig door op kosten gejaagd, terwijl ze er minder goede mondzorg voor terug krijgen, zo vreest de KNMT.

Lees het hele standpunt van de KNMT

Actueel

21 maart 2017

De KNMT heeft het ‘Convenant inzet onafhankelijk deskundige arts bij signalen en verdenkingen van fraude in de zorg’ ondertekend. Daarmee waarborgt de KNMT het beroepsgeheim van tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen bij strafrechtelijk onderzoek naar mogelijk financiële fraude in de zorg.

21 maart 2017

De KNMT-afdeling Friesland zoekt 2 enthousiaste afdelingsbestuurders: een voorzitter en een secretaris. Dit voorjaar treden de huidige voorzitter en secretaris van KNMT-afdeling Friesland af.

21 maart 2017

Via de KNMT Vacaturebank kunnen KNMT-leden nu ook een advertentie voor een stageplek aanbieden voor studenten tandheelkunde, tandartsassistenten en studenten mondzorgkunde.

21 maart 2017

Nederland kent een grote populatie edentate patiënten. Een deel van deze populatie functioneert goed met een conventionele gebitsprothese.

22 maart 2017

Praktijkvisitatie staat nu ook open voor mondhygiënisten. KNMT en NVM-mondhygiënisten hebben onlangs een samenwerkingsovereenkomst getekend die dit mogelijk maakt. Zowel tandartsen als mondhygiënisten zijn door de beroepsverenigingen opgeleid tot hoofdvisiteur.

15 maart 2017

Vanaf 1 juli 2018 mogen tandartsen in de EU geen amalgaamvullingen meer gebruiken bij kinderen tot 15 jaar, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Een wet met die strekking is aangenomen door het Europees Parlement.