Patiënt in de stoel

Nieuw netwerk voor tandartsen: VoorElkaar

Met vroegboekkorting naar Praktijk Anno Nu

Maak u klaar voor de AVG

Op 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Die stelt strengere eisen aan organisaties die persoonsgegevens verwerken. Wat moet u als tandarts weten en regelen?

Elke week Bits & Bites

Wekelijks het laatste nieuws uit de mondzorg in Bits & Bits: mis niks via Youtube!

Haal alles uit uw lidmaatschap


Actueel

18 mei 2018

SP-Tweede Kamerlid Van Gerven heeft schriftelijke vragen gesteld aan minister Bruins voor Medische Zorg over het dreigende tekort aan tandartsen in Nederland. Hij deed dat nadat de KNMT in het Algemeen Dagblad opnieuw aan de bel trok over het tandartsentekort.

16 mei 2018

Vanaf 25 mei 2018 is de AVG van kracht. De nieuwe privacywetgeving regelt niet alleen de wijze waarop tandartsen en tandartsspecialisten met patiëntgegevens moeten omgaan, maar heeft ook gevolgen voor tandartsen en tandartsspecialisten die tevens werkgever zijn. Zo worden onder meer de privacyrechten van werknemers uitgebreid en rust er op de werkgever een vergaande informatie- en registratieplicht. Waar moet u aan denken?

16 mei 2018

De KNMT heeft het besluit dat tuchtcolleges niet langer verplicht zijn alle berispingen en boetes die zij aan medische beroepsbeoefenaren opleggen te publiceren, met instemming begroet. “Deze naming and shaming diende geen enkel doel,”, aldus KNMT-voorzitter Wolter Brands.

15 mei 2018

Deze week is de ramadan van start gegaan. De bijna één miljoen moslims in Nederland worden geacht om dan  van zonsopgang tot de zonsondergang zich te onthouden van het nuttigen van eten en drinken. De ramadan kan van invloed zijn op het tandartsbezoek, de tandartsbehandelingen en de mondhygiëne. Waar kun je als tandarts rekening mee houden bij patiënten die aan de ramadan meedoen? Hieronder enkele nuttige wetenswaardigheden:

16 mei 2018

De regering heeft eind april besloten om de duur van de 30-procentregeling te verkorten van 8 naar 5 jaar.

15 mei 2018

Vrouwelijke zelfstandige tandartsen of meewerkend echtgenotes in de praktijk van hun partner die tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008 zijn bevallen, kunnen alsnog aanspraak maken op de compensatieregeling zwangere zzp’ers. De regeling treedt op 15 mei 2018 in werking.