Als beroepsorganisatie verbinden wij ruim 10.000 tandartsen en orthodontisten en kaakchirurgen met vakkennis, kwaliteit, ervaring en ambitie. We dragen bij aan de voorwaarden om hoogwaardige mondzorg te kunnen leveren. Voor een goede mondgezondheid voor iedere Nederlander.

Alles over de vereniging

Tandarts of tandarts-specialist? Word lid van de KNMT!

Als u nu lid wordt van de KNMT geniet u van alle voordelen van het lidmaatschap

Word lid

KNMT Academy

Hét scholingsinstituut voor de tandarts, met interactieve cursussen die tandartsen helpen bij het runnen van hun praktijk

Lees meer over de Academy

Taakherschikking in de mondzorg: lagere kwaliteit, hogere kosten

Minister Schippers van VWS wil een experiment starten om mondhygiënisten zelfstandig meer behandelingen te laten uitvoeren. De minister wil daarmee komen tot een herverdeling van taken tussen tandartsen en mondhygiënisten. Patiënten worden er echter onnodig door op kosten gejaagd, terwijl ze er minder goede mondzorg voor terug krijgen, zo vreest de KNMT.

Lees het hele standpunt van de KNMT

Actueel

16 februari 2017

De wereld verandert, en het vak van tandarts niet minder. Daar moet de KNMT als beroepsvereniging in mee. En dus gaat de KNMT zich zo inrichten dat zij haar leden optimaal ondersteunt. Maar hoe kan dat het beste? Praat mee op de speciale ledenconferentie!

21 februari 2017

Vandaag start de Inspectie voor de Gezondheidszorg  (IGZ) onder implantologen en MKA-chirurgen een onderzoek naar de registratie van donorbotproducten.

21 februari 2017

Tijdens Het Grote Zorgdebat gingen tien aspirant Tweede-Kamerleden met elkaar in debat over hun plannen met de zorg. Bekijk het debat terug:

16 februari 2017

De KNMT is gestart met een reorganisatie van haar bureauorganisatie. De vereniging doet dit in het kader van het al langer lopende verbeterproject KNMT 2.0. Met als doel effectievere belangenbehartiging en betere dienstverlening.

13 februari 2017

Het aantal via KNMT PrikPunt gemelde prikaccidenten is in 2016 met 30% gestegen ten opzichte van de afgelopen jaren. Hierdoor zijn meer incidenten professioneel beoordeeld en zijn waar nodig maatregelen getroffen om de gevolgen te beperken.

15 februari 2017

Welke vergoedingen keren zorgverzekeraars uit aan materiaal- en techniekkosten? De KNMT zet de maximale vergoedingen van de grote zorgverzekeraars op een rijtje.