Patiënt in de stoel

Voorjaarsschoonmaak?

Maak u klaar voor de AVG

Op 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Die stelt strengere eisen aan organisaties die persoonsgegevens verwerken. Wat moet u als tandarts weten en regelen?

Elke week Bits & Bites

Wekelijks het laatste nieuws uit de mondzorg in Bits & Bits: mis niks via Youtube!

> Bekijk en abonneer u op het Youtube-kanaal van de KNMT

Haal alles uit uw lidmaatschap

Bij de KNMT zit u goed!

Bekijk alle ledenvoordelenActueel

19 maart 2018

Mka-chirurg Gertjan Dicker is vrijdag 16 maart benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Tijdens zijn afscheid in theater het Speelhuis in Helmond ontving hij deze Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Elly Blanksma ter gelegenheid van zijn afscheid bij het Elkerliek Ziekenhuis waar hij ruim 30 jaar werkte.

20 maart 2018

De KNMT komt graag in contact met tandartsen die in de GGZ werken en tegen afwijzen van machtigingen aanlopen of andere problemen ervaren.

15 maart 2018

Dental Expo, die van 8 tot en met 10 maart in de RAI plaatsvond, heeft zo’n achtduizend bezoekers getrokken. De organisatie kijkt terug op drie dynamische en succesvolle dagen, aldus Mathilde Koniuszek, eventmanager van Dental Expo. Op de beurs stonden 190 exposanten, die een breed scala aan dentale producten en diensten lieten zien.

19 maart 2018

Het Kennisinstituut Mondzorg (KIMO) zoekt een nieuw bestuurslid die een enthousiaste bijdrage wil leveren aan de verdere voortgang van richtlijnontwikkeling in de mondzorg.

19 maart 2018

Vrouwelijke zelfstandige tandartsen die tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008 zijn bevallen, kunnen alsnog aanspraak maken op de compensatieregeling zwangere zzp’ers. Dit heeft minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tijdens de behandeling van Kamervragen bevestigd. De regeling zal vermoedelijk op 15 mei 2018 in werking treden.

08 maart 2018

Over veertien jaar moet elke tandarts die afstudeert aan de Radboud Universiteit Nijmegen een medisch denkend regisseur van de mond(gerelateerde) zorg zijn, met de openheid en ruimte om te twijfelen en vragen te stellen. Dat stelt professor Hugo de Bruyn, het nieuwe hoofd tandheelkunde van de Radboud Universiteit Nijmegen. De uit België afkomstige parodontoloog staat sinds oktober 2017 aan het roer van de afdeling  en gaf op 1 maart een persbijeenkomst.