Patiënt in de stoel

Alles wat u moet weten om 2018 goed te beginnen

Maak u klaar voor de AVG

Op 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Die stelt strengere eisen aan organisaties die persoonsgegevens verwerken. Wat moet u als tandarts weten en regelen?

Elke week Bits & Bites

Wekelijks het laatste nieuws uit de mondzorg in Bits & Bits: mis niks via Youtube!

> Bekijk en abonneer u op het Youtube-kanaal van de KNMT

Haal alles uit uw lidmaatschap

Bij de KNMT zit u goed!

Bekijk alle ledenvoordelenActueel

11 januari 2018

Er is nieuwe regelgeving op het gebied van radiologie op komst. Met ingang van 6 februari 2018 treedt het Besluit Basisveiligheidsnormen stralingsbescherming (Bbs) in werking. Dit heeft gevolgen voor mondzorgpraktijken.

18 december 2017

De KNMT lanceert een online tool waarmee tandartsen een prijslijst voor materiaal en techniek kunnen maken. Leden van de KNMT kunnen zo eenvoudig voldoen aan de verplichting van de NZa om de kosten voor materiaal en techniek vanaf januari 2018 inzichtelijk te maken voor patiënten.

03 januari 2018

Voor code M10, fluoride applicatie methode I, is een machtiging vereist vanaf de 3e keer in een jaar voor jongeren onder de 18. Dit ging in per 1 januari 2018.

22 november 2017

De KNMT-Arbeidsvoorwaardenregeling is hét onderwerp waarover de Ledenservice van de KNMT de meeste vragen krijgt. Wat zijn de vijf meestbevraagde onderwerpen?

03 januari 2018

Het College Tandheelkundige Specialismen (CTS) heeft op 8 december 2017 de geactualiseerde besluiten Besluit Dento Maxillaire Orthopaedie en Beluit Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie vastgesteld. De besluiten zijn inmiddels ter instemming aangeboden aan minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport.

27 december 2017

Zorgverleners die gunsten aannemen van fabrikanten en leveranciers van medische hulpmiddelen riskeren een boete. Met ingang van 1 januari 2018 is het aannemen van gunsten door zorgverleners verboden.