Als beroepsorganisatie verbinden wij ruim 10.000 tandartsen en orthodontisten en kaakchirurgen met vakkennis, kwaliteit, ervaring en ambitie. We dragen bij aan de voorwaarden om hoogwaardige mondzorg te kunnen leveren. Voor een goede mondgezondheid voor iedere Nederlander.

Alles over de vereniging

Tandarts of tandarts-specialist? Word lid van de KNMT!

Als u nu lid wordt van de KNMT geniet u van alle voordelen van het lidmaatschap

Word lid

KNMT Academy

Hét scholingsinstituut voor de tandarts, met interactieve cursussen die tandartsen helpen bij het runnen van hun praktijk

Lees meer over de Academy

Taakherschikking in de mondzorg: lagere kwaliteit, hogere kosten

Minister Schippers van VWS wil een experiment starten om mondhygiënisten zelfstandig meer behandelingen te laten uitvoeren. De minister wil daarmee komen tot een herverdeling van taken tussen tandartsen en mondhygiënisten. Patiënten worden er echter onnodig door op kosten gejaagd, terwijl ze er minder goede mondzorg voor terug krijgen, zo vreest de KNMT.

Lees het hele standpunt van de KNMT

Blijf op de hoogte

Geen lid maar wel op de hoogte blijven?

Abonneer u op de KNMT-nieuwsbrief voor relaties

Actueel

22 mei 2017

Tussen 8 en 12 juni verlaat de KNMT haar kantoor in Nieuwegein. De vereniging verhuist naar gebouw 't Hart in Utrecht.

17 mei 2017

De KNMT is gesloten op Hemelvaartsdag 25 en vrijdag 26 mei.

22 mei 2017

De ledenwebsite van de KNMT is opnieuw ingedeeld. Doel van de aanpassing is om bezoekers sneller te leiden naar de informatie die ze zoeken.

11 mei 2017

De KNMT heeft deze week opnieuw overleg gevoerd met VWS over de taakherschikking in de mondzorg, samen met de opleidingen Mondzorgkunde en Tandheelkunde, de ANT en de NVM. Inzet van het overleg was het vergelijken van de verschillende opleidingsprogramma's voor tandheelkunde en mondzorgkunde.

18 mei 2017

Sinds dit voorjaar zijn er mondzorgcoaches op een aantal consultatiebureaus. Doel is om de mondzorg voor peuters te verbeteren. De Hogeschool Utrecht en het Academisch Centrum voor Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) onderzoeken de effectiviteit van dit initiatief.

17 mei 2017

Voorafgaand aan de 203e Algemene Vergadering van de KNMT op vrijdag 23 juni vinden de komende weken in heel Nederland afdelingsvergaderingen plaats. Kom ook en laat uw stem horen!