Als beroepsorganisatie verbinden wij ruim 10.000 tandartsen en orthodontisten en kaakchirurgen met vakkennis, kwaliteit, ervaring en ambitie. We dragen bij aan de voorwaarden om hoogwaardige mondzorg te kunnen leveren. Voor een goede mondgezondheid voor iedere Nederlander.

Alles over de vereniging

Tandarts of tandarts-specialist? Word lid van de KNMT!

Als u nu lid wordt van de KNMT geniet u van alle voordelen van het lidmaatschap

Word lid

KNMT Academy

Hét scholingsinstituut voor de tandarts, met interactieve cursussen die tandartsen helpen bij het runnen van hun praktijk

Lees meer over de Academy

Taakherschikking in de mondzorg: lagere kwaliteit, hogere kosten

Minister Schippers van VWS wil een experiment starten om mondhygiënisten zelfstandig meer behandelingen te laten uitvoeren. De minister wil daarmee komen tot een herverdeling van taken tussen tandartsen en mondhygiënisten. Patiënten worden er echter onnodig door op kosten gejaagd, terwijl ze er minder goede mondzorg voor terug krijgen, zo vreest de KNMT.

Lees het hele standpunt van de KNMT

Actueel

23 februari 2017

Per 1 maart aanstaande past de NZa een aantal prestaties en tarieven in de mondzorg aan.

24 februari 2017

Onder het motto 'Ook ik zet mij in tegen antibioticaresistentie' roept het ministerie van VWS Nederlandse zorgverleners op om een handtekening te zetten tegen de groei van antibioticaresistentie. De KNMT roept tandartsen op om ook mee te doen.

22 februari 2017

Taakherschikking, het tekort aan tandartsen en de mondzorg voor kwetsbare groepen: de Tweede Kamer en minister Schippers gingen er deze week met elkaar over in gesprek. 

23 februari 2017

Allesoverhetgebit.nl heeft een nieuwe video gepubliceerd over angst voor de tandarts en wat je eraan kunt doen. KNMT-leden kunnen deze video vertonen op hun wachtkamer-schermen of praktijkwebsite.

21 februari 2017

Op 23 en 28 maart a.s. vindt er opnieuw Toothcamp plaats in Amsterdam en Den Bosch. Dit gratis evenement wordt speciaal georganiseerd voor kinderen uit groep 8.

16 februari 2017

De wereld verandert, en het vak van tandarts niet minder. Daar moet de KNMT als beroepsvereniging in mee. En dus gaat de KNMT zich zo inrichten dat zij haar leden optimaal ondersteunt. Maar hoe kan dat het beste? Praat mee op de speciale ledenconferentie!