Als beroepsorganisatie verbinden wij ruim 10.000 tandartsen en orthodontisten en kaakchirurgen met vakkennis, kwaliteit, ervaring en ambitie. We dragen bij aan de voorwaarden om hoogwaardige mondzorg te kunnen leveren. Voor een goede mondgezondheid voor iedere Nederlander.

Alles over de vereniging

Tandarts of tandarts-specialist? Word lid van de KNMT!

Als u nu lid wordt van de KNMT geniet u van alle voordelen van het lidmaatschap

Word lid

KNMT Academy

Hét scholingsinstituut voor de tandarts, met interactieve cursussen die tandartsen helpen bij het runnen van hun praktijk

Lees meer over de Academy

Taakherschikking in de mondzorg: lagere kwaliteit, hogere kosten

Minister Schippers van VWS wil een experiment starten om mondhygiënisten zelfstandig meer behandelingen te laten uitvoeren. De minister wil daarmee komen tot een herverdeling van taken tussen tandartsen en mondhygiënisten. Patiënten worden er echter onnodig door op kosten gejaagd, terwijl ze er minder goede mondzorg voor terug krijgen, zo vreest de KNMT.

Lees het hele standpunt van de KNMT

Blijf op de hoogte

Geen lid maar wel op de hoogte blijven?

Abonneer u op de KNMT-nieuwsbrief voor relaties

Actueel

18 juli 2017

De KNMT is op zoek naar een management assistent voor 32-36 uur.

18 juli 2017

De KNMT is op zoek naar Klachtenfunctionaris Zorg. Het gaat om een functie voor 24 tot 32 uur.

19 juli 2017

De KNMT heeft van enkele MKA-chirurgen die hun herregistratie als arts bij het BIG-register wilden aanvragen vernomen dat het aanvraagformulier toch volledig moet worden ingevuld om de aanvraag te kunnen voltooien.  Naar aanleiding van dit signaal is de KNMT in overleg getreden met het CIBG.

19 juli 2017

Wilt u als tandarts of kaakchirurg in samenwerking implantologische behandelingen aanbieden aan verzekerden bij VGZ? Zodat zij de geleverde zorg volledig vergoed krijgen, in plaats van 80%? Maak dan gebruik van het stappenplan.

18 juli 2017

De forse investeringen van zorgverzekeraars en -verleners in het declaratie- en controleproces lonen: het bedrag aan onterechte declaraties daalde vorig jaar met 113 miljoen euro van € 505 mln in 2015 naar € 392 mln in 2016. Dat blijkt uit de jaarlijkse controle- en fraudecijfers van brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

18 juli 2017

Iedere tandarts krijgt wel eens te maken met patiënten die het Nederlands niet of niet goed machtig zijn. De KNMT zet 7 tips op een rijtje die kunnen helpen om de nadelen daarvan zo veel mogelijk te beperken.