Als beroepsorganisatie verbinden wij ruim 10.000 tandartsen en orthodontisten en kaakchirurgen met vakkennis, kwaliteit, ervaring en ambitie. We dragen bij aan de voorwaarden om hoogwaardige mondzorg te kunnen leveren. Voor een goede mondgezondheid voor iedere Nederlander.

Alles over de vereniging

Tandarts of tandarts-specialist? Word lid van de KNMT!

Als u nu lid wordt van de KNMT geniet u van alle voordelen van het lidmaatschap

Word lid

KNMT Academy

Hét scholingsinstituut voor de tandarts, met interactieve cursussen die tandartsen helpen bij het runnen van hun praktijk

Lees meer over de Academy

Taakherschikking in de mondzorg: lagere kwaliteit, hogere kosten

Minister Schippers van VWS wil een experiment starten om mondhygiënisten zelfstandig meer behandelingen te laten uitvoeren. De minister wil daarmee komen tot een herverdeling van taken tussen tandartsen en mondhygiënisten. Patiënten worden er echter onnodig door op kosten gejaagd, terwijl ze er minder goede mondzorg voor terug krijgen, zo vreest de KNMT.

Lees het hele standpunt van de KNMT

Blijf op de hoogte

Geen lid maar wel op de hoogte blijven?

Abonneer u op de KNMT-nieuwsbrief voor relaties

Actueel

14 september 2017

In het video-weekoverzicht ‘Bits & Bites’ brengt de KNMT het laatste nieuws uit de mondzorg. Bekijk de eerste aflevering, over taakherschikking, Stoptober, zorg voor kwetsbare ouderen en de opening van de nieuwe prekliniek voor studenten tandheelkunde en mondzorgkunde in Amsterdam.

12 september 2017

“Als tandarts zie je als een van de weinige hulpverleners ook veel gezonde mensen. Het zou mooi zijn als deze mensen ook eens horen dat het goed zou zijn als ze stoppen met roken.” Dat stelt onderzoekster Eline Meijer. Een goede gelegenheid om dit te doen dient zich aan: Stoptober. Doet u mee?

13 september 2017

ACTA, de tandheelkundige faculteit in Amsterdam, heeft op 11 september haar vernieuwde prekliniek geopend, een van de modernste en grootste van Europa. In de prekliniek staan 198 behandeleenheden met fantoomkoppen waarop studenten tandheelkunde en mondzorgkunde hun vaardigheden kunnen oefenen.

13 september 2017

Heeft u Eritrese vluchtelingen onder uw patiënten? Wijs ze dan op de Facebookpagina EritreeërsGezond. Op dit platform helpen Eritrese zorgprofessionals die in Nederland verblijven, Tigrinya sprekende nieuwkomers met informatie over gezondheid en zorg in Nederland. Dit draagt bij aan een snellere integratie en het vergroten van de zelfredzaamheid van deze groep.

11 september 2017

Minister Schippers heeft de Tweede Kamer laten weten geen beslissing te zullen nemen over taakherschikking in de mondzorg. Ze laat het dossier over aan haar opvolger. De KNMT juicht dat toe.

08 september 2017

In Amsterdam is vrijdag 8 september het kinderboek ‘Wiwi wit – het leven van een kindertand’ gepresenteerd. Vertegenwoordigers van de mondzorgkoepels ANT, KNMT en NVM-mondhygiënisten kregen het eerste exemplaar uitgereikt.